250 000 души почели Елизабет ІІ в Уестминстър хол

За британците разноските по погребението са добре похарчени пари
Обновена: 20 сеп 2022 12:37 | 20 сеп 2022 12:36, Елка Василева
14
250 000 души почели Елизабет ІІ в Уестминстър хол
Снимка: БГНЕС

Около 250 000 души са засвидетелствали почитта си към покойната британска кралица Елизабет Втора по време на поклонението в Уестминстър хол в Лондон, заяви днес британската министърка на културата Мишел Донелан, цитирана от Ройтерс и ДПА.

Още по темата
"Броят на хората е приблизително около 250 000", каза Донелан по радио "Таймс". Тя добави, че пълните данни ще бъдат оповестени своевременно.

Кралското семейство ще спазва още една седмица траур след държавното погребение на Елизабет Втора, което се състоя вчера.

Според Донелан в очите на повечето британци разноските по погребението на кралицата ще бъдат "добре похарчени пари". Тя обаче не каза на каква сума може да възлизат разходите.

Донелан определи опашката от чакащи хора по време на поклонението като "феноменална" и благодари на доброволците, помагали за осъществяването на различните прояви през последните дни.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По помпозно и цирково погребение няма да има...Французите показаха как се прави с погребението на Белмондо - семпло и едновременно величествено!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днеска ми е някак постно откъм новини за Кралицата - само една ли има, че вчера не моим са насити - 25 статии ли излязоха - през два - три статии и една за Каралицата - днес - пустош - пустоооош - все едно сме на диета -нидейти така бря
9
0
 
2
 
! Отговори
А на бас преди 1 година
Путин ще го почетат повече
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До In Memoriam Има задгробен живот, споко. Сега да мине малко време, около 40 дни, да се осъзнае и да отпаднат илюзиите от този свят, и ще има, така да се каже, период на равносметка... Няма да й хареса.
7
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Нали бяха милиони :)))
6
4
 
8
 
! Отговори
In Memoriam преди 1 година
Ако имаше друг свят, задгробен живот, нейният баща покойният английски крал Джордж Шести (починал на 56-годишна възраст!) , много би се гордял със своята дъшеря. Той е нямал синове, но тя управлява много по-мъдро Британия от много мъже, които са били на трона.
5
2
 
8
 
! Отговори
In Memoriam преди 1 година
Елизабет изпълни докрай, с чест и достойнство задълженията си на държавен глава на Великобритания. Само 3-4 дни преди смъртта си прие и одобри за премиер на Британия Лиз Тръс. Колко от нашите (на Евросъюза) президенти, министър-председатели биха го направили това? Тя е разбирала пределно ясно, че вече си отива. Това се усеща и никой не може да те заблуди с успокояващи фрази.А можеше като другите, просто да легне в леглото последния месец и никого да не приема. Другите така биха направили. Но не и кралица Елизабет Втора. Ако имаше друг свят, задгробен живот, нейният баща покойни
4
2
 
4
 
! Отговори
Ирония преди 1 година
И ся кво - да дарим ли отново по една заплата в нейна памет и в помощ на родата й?
3
2
 
10
 
! Отговори
ндаа преди 1 година
Готов съм да се обзаложа на каса бира,че тая "новина" ще я търкалят още поне до Коледа!!!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама закопаха ли я вече? Супер. Сега я изкопайте! Искаме бис!
1
4
 
7
 
! Отговори
Баце преди 1 година
По времето на ГЕРБ кралицата си беше жива!