Украйна и Русия размениха затворници

Първо руската страна освободи украински граждани
22 сеп 2022 08:05, Росен Стойчев
22
Украйна и Русия размениха затворници
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Украйна са разменили пленници, съобщи Ройтерс.

Русия е освободила 215 души. Те са били задържани в периода на противопоставяне край Мариупол.

Сред освободените има и хора, които са много важни за действията на страната.

Още по темата
  Украйна е отговорила на жеста.


Освободени са били петдесет и пет руски представители. Те вече са поели към своята страна.

Вероятно преговорите ще бъдат разгледани като вариант. Всички задържани са преминали успешно в своя район.

Може да се водят преговори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Нали целта на войната беше ''денацификация'', хванаха баш нацистите, пък после 200 от тях ги смениха за колаборанта Медвечук.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Viktor Medvedchuk exchanged for 200 Azov battalion fighters, Zelenskiy says ... С две думи политическия затворник Виктор Медвичук е бил заменен за 200татина азовци ... Медвечук беше хвърлен в затвора от зеленски без съдебен процес... :) Но кво да се прави - демокрация по зеленски....
17
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
Ква е тая статия написана толкова мъгляво? интернета гръмна, наще пишат като кафе бабаити дето не искат да говорят "с имена" ... читалищна работа, закривай
16
5
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Освободили са азовците защото са сътрудничили перфектно с руските власти. Молодци. Заслужават заслужен отдих в Анталия под наблюдението на началника на Винету Ердоган. Винету беше казал, че преди среща с Ердоган се вълнувал и трудно спял.
15
3
 
12
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Това ли е най-уместната снимка за размяна на затворници?
14
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Разменили са ги за руските учители които бяха задържани след изтеглянето от Изюм. ---///----- Какви учители, Ти наясно ли си, че заловен в района на бойните действия неместен и некомбатант се води мародер и може да се разстреля на място? И наясно ли си, че промиването на мозъците на местното население и опитите да се денационализира, са военно престъпление?
13
0
 
0
 
! Отговори
Франсиско Франко преди 1 година
Е по-зле
12
2
 
2
 
! Отговори
Франсиско Франко преди 1 година
Мислех,че да слушам за коронавируса е мъчение,ама това мелене за "войната " между комунистическите *** УССР и РСФСР и за "постиженията" на правнуците от трети украински фронт.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става бе русофили...? Нали щяха да бесят азовците...? Май изобщо не са ви ясни тънкостите на дипломацията и политиката...?
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Нашите изветрели русофили са в шок от тази чудесна новина...
9
5
 
9
 
! Отговори
размяна на преди 1 година
бандеровци с цивилно руско население, в съотношение -1 към 4 в полза на укрите. Значи все пак има шанс за преговори... евентуално, ако фащ разреши на Зеленоида
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разменили са ги за руските учители които бяха задържани след изтеглянето от Изюм. Да разменяш цивилни срещу язовци... Както и да е кармата си знае работата
7
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАЩО АЗОВЦИ СА ИЗБЯГАЛИ ОТ УКРАЙНА И СА В ТУРЦИЯ ???
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви пленници бе! Зеленски ги бе благородно евакуирал! Ако найстина са върнали ръководители на Азов, но в Турция, сигурно Ердоган е поел ангажимента да ги контролира да не се върнат на фронта.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
215 срещу 55. Като част от тези 55 не са участвали във военни действоия, а са моряци от руски кораби, заварени от спциалната военна операция в украински докове за ремонт. Без телефони, без лекарства и медицинска помощ. Защо няма журналисти, където има руски военопленници? А иначе се избиха да проверяват условията при които са главорезите от Азов!!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разменени са и 10 чуждестранни граждани, които воюваха на страната на Украйна - петима британци, двама американци и по един гражданин на Хърватия, Мароко и Швеция. Част от тях бяха осъдени на смърт от трибунала на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Те се намират в Саудитска Арабия, откъдето ще отпътуват за своите страни.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освободени са и командирът на Азов Денис Прокопенко (Редис) и неговите заместници Святослав Паламар (Калина) и Олег Хоменко, командирът на 36-а морска пехотна бригада Сергей Волински (Волина) и командващият 1 батальон на морската пехота Евгений Бова, които ръководеха защитата на Азовстал. Те обаче са в Турция и ще останат там под специалната протекция на президента Реджеп Ердоган до края на бойните действия в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски специално благодари на Ердоган
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
215 срещу 55 е 1 към 4. Добра сделка за Украйна !
1
16
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Размениха, защото окупаторите са го закъсали за войници!