Папа Франциск: ООН има нужда от реформа

Той издава нова книга
16 окт 2022 22:13, Нели Христова
37
Папа Франциск: ООН има нужда от реформа
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск заяви, че е "повече от очевидно", че има нужда от реформа на ООН след пандемията от Covid-19 и войната в Украйна.

Призивът на папата е отправен в новата му книга, която беше публикувана днес. В нея той казва, че войната в Украйна показва нуждата да се подсили настоящата многостранна структура на международни отношения и особено Съветът за сигурност на ООН.

Новата книга на папа Франциск, озаглавена "Питам ви в името на Бог. 10 молитви за бъдеще на надеждата" ще излезе в Италия във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Ако папата смята да се меси в политиката то тогава е време да приеме православието!
8
1
 
0
 
! Отговори
Гйкгге преди 1 година
И папата трябва да го подменяме Смърт папата стана по голям икономист
7
5
 
3
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Българите сме зъл народ пропит от завист, ненавист и омраза към всичко и всеки. Пример са повечето коментари по долу. Айде да си погледнем нашият коптор, който е на това дередже заради самите нас и тогава да ръсим ум. Все някой за нещо ни е виновен. Мниго си приличаме по това с руснаците и е видно защо само в БГ има толкова поддръжници на тези убийци.
6
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аз искам да питаме кога всички световни управляващи и съюзи и тема подобни грешни наши пороботили са провъзгласили, че украйнците са новият божи богоизбран народ, че нещо не съм чула и разбрала. В България и в Германия мъъъъка само работа зверска все да издържаме всички и всичко на една почивка не сме отишли като бели хора и накрая дойдоха тези курортисти и червени килими и издръжка навсякъде. Отплата мързел и наглост и дояждане на парите ни от данъци за който са ни съдирали кожите+ унижения.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папите говорят с народа чрез були и енциклики.Всъщност този не е папата така,че може да си пише книга.
4
1
 
8
 
! Отговори
Агностик преди 1 година
Кой си ти, кюре лицемерно, че си разрешаваш да ме питаш от името на Бог? Защо не попиташ какво се случва с дечицата осквернени от твоите кардинали? Кой изобщо си ти?!?!
3
0
 
4
 
! Отговори
ООН има нужда от реф преди 1 година
а Ватикана - няма...
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, на първо време Просия трябва да бъде изхвърлена от тази организация.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали?! Трябва решенията да се взимат еднолично от САЩ! И това ми било църква, я си шибайтe деца и не се занимавайте с политика!