Тръс се извини за грешките си, иска да остане премиер на Великобритания

Зарече се да поведе своята партия на следващите избори
Обновена: 18 окт 2022 09:04 | 18 окт 2022 08:50, Елка Василева
25
Тръс се извини за грешките си, иска да остане премиер на Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Британската премиерка Лиз Тръс се извини за "грешките" в своята програма, които накараха доверието на инвеститорите да се изпари, а рейтингът ѝ рекордно да спадне, но каза, че ще остане на поста "в името на националните интереси" и се зарече да поведе своята Консервативна партия на следващите парламентарни избори, предадоха Ройтерс и ДПА. Тези изказвания британската премиерка направи в излъчено снощи интервю за Би Би Си.

Още по темата
"Искам да поема отговорност и да се извиня за направените грешки", каза Тръс, чийто мандат изглежда агонизиращ след едва шест седмици управление, отбелязва Франс прес.

"Ще остана на поста си, за да изпълнявам задълженията си в името на националните интереси", допълни тя.

"Смятам, че отличителна черта на един честен политик е, когато той може да каже: "Да, направих грешка", отбеляза Тръс и допълни: "Исках да действам, за да помогна на хората с техните сметки за енергия, да реша въпроса с високите данъци, но стигнахме твърде далеч, твърде бързо. Признавам това. Назначих нов финансов министър с нова стратегия за възстановяване на икономическата стабилност", каза Тръс.

"Щеше да бъде съвършено безотговорно от моя страна да не действам в името на националните интереси по начина, по който го направих. Беше правилно да променим политиката" оправда се британската премиерка.

Новият финансов министър Джереми Хънт, който беше назначен в петък, след като Тръс уволни близкия си съюзник Куази Куартенг, се отказа вчера от останалите основни жалони в програмата на премиерката за намаляване на данъците, включително орязвайки мащабната ѝ схема за енергийни помощи.

Икономическата политика на Тръс предизвика истински хаос на финансовите пазари, като курсът на британската лира падна до исторически ниско ниво, лихвите по държавните заеми стигнаха най-високата си стойност от 30 години насам, а стойността на държавните ценни книжа удари 19-месечно дъно, посочва ДПА.

Финансовите сътресения в крайна сметка доведоха до уволнението на Куартенг и назначаването на Хънт начело на финансовото министерство.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Аманот наркомани преди 1 година
ДА се направят тестове за наркотици вкл на тази дама.. НА последни изявления Борис Джонсон има данни за отравяне с подобни наркотици с които е отровен Путинчов../проведащ жесток кървав терор срещу най руската република в Света - Украйна..
22
2
 
1
 
! Отговори
Беше ясно защо преди 1 година
я назначиха краварите! Сега е модерно държавите да се управляват от неадекватни марионетки,докато задкулисните глобал-сатаняги си вършат злините в сянката!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътувам си днес за работа в Шотландия, и на един светофар гледам на билборда тъжната и физиономия. Отдолу пише: хаос в правителството на Обединеното кралство.Какво следва?". Билборда се смени и се появи ухилената физиономия на Стърджин (премиерката на шотландското правителство) с надпис: " Шотландия за независимост". Очаква се разпада на Британия следващата година.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Начина, по който действах беше за интересите на нацията ни " Не ти си АМЕРИКАНСКА слуга и действаш , по заповеди , на америка ! Маршшшшшшшшшшшшш
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха Леле , леле тая жена направо , не знае какво говори. Аз надробих кашата извините , но искам , да продължа ! Срам проклета бабушкера маршшш
18
1
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Така ли става в политиката-осрах се- вие ще го духате и ще мизерствате,а аз кво ми извинявам се ще продължа да се осирам още повече.Ей хванали кокала един път не искат да го пускат щото зная че са некадърници и за нищо не стават и ще признать в клоаката на историята веднъж и завинаги.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не следя обърканите бритиш, но явно се е извинила на черните, индийците и пакитата, че взеха да стават мнозинство там :))) Пуснете сериал за крал Хенри чернокож, за Шака Зулу бял, тогава вече сте на дръвника :))))
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашия скодоумник, как викаше на такава нелепа ситуация. С ГОЛ зagнuk таралеж ша мачкаш,къде си тръгнал?
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нефелната Лизи се отказа вчера от останалите основни жалони в програмата си. Остана й само говоренето срещу Русия и борбата й срещу Президента Путин.
14
5
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
трябва да си смени чипа в главата ако изобщо е възможно сега е 21 векстига с това имперско мислене спрете оръжията за украина преговори и мир
13
4
 
11
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Женицата се опитва да мисли...без да знае, че може и без мозък да рулираш ако поне 3 папи са те галили по главата.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мома не беше ли от консерваторите? Какви са тия смели планове да се раздават новонапечатани пари на калпак, подхождащи на крайната левица. После съсипе държавата и вика - Ама аз исках да помогна на хората, сори!. И как точно им помагаш с бесния си некадърен популизъм, който напълно неглижира икономическите закони. Явно целият свят се е заразил с ляв популизъм. Спрете левия мигач, преди да сме се избили!
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно,някоя булка да се извини на младоженеца,че е малко "сползвана",ама иначе нищо и няма.Големи балъци били тия ингилизи.Не осъзнават,че вече са прецакани.А какво още ги чака,мале,мале,не е за вярване.Гайдарите на острова готвят референдум,ирландските пинкчери отново ще ги за хапят и накрая ще им остане само едно Абатство,край Лондон.Може пък така да бъде по добре за останалия Свят.
10
3
 
16
 
! Отговори
Тази некомпетентна преди 1 година
лелка я назначиха поради две причини 1. Защото беше най-гласовита за това как трябва да се подкрепя Украйна до последно, а това е стратегията на англосаксите 2. Защото Борис искаше да даде щафетата на някой, който е неспособен и по този начин да си запази вратичката отворена за да се върне на бял кон. Така че. Дните и са преброени. Сунак ще е следващият премиер - двуличен милиардер и глобалист, който ще гледа интереса на бизнеса само. А англичаните, ДА ЗАТЯГАТ КОЛАНИТЕ!
9
2
 
13
 
! Отговори
999 преди 1 година
Значи ли това ,че UK се управлява от инвеститорите?И кои са те?
8
3
 
14
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Трагедия е и в UK, представетеси другия избор...някакво сигантче индийско, възпитаник на JP Morgan. До къде я докара либерализма. Чърчил ще ги изколи косъм по косъм
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брианската лира е в катастрофа!Тя и една луда така се извини като блъсна 6 паркирали коли в квартала, не и взеха книжката и се оправи....
6
0
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тяхната *** Ниновя, ама още ранна!
5
1
 
11
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Хихихиии те и К+К така казват, че се биле учили ама сега се научили и в името на нацията ще ни го донабиват. Аве все едно един и същ сценарист пише нещата на тия либерали
4
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Извинявай другарче, аз повече няма да правя така... Мъ ше седя на власт... ===)))