Десетки хиляди на протест в Република Сръбска

Настояват Додик да бъде обявен за победител на вота
26 окт 2022 20:38, Росен Стойчев
8
Десетки хиляди на протест в Република Сръбска
Снимка: БГНЕС/EPA

Десетки хиляди се събраха на протест в Република Сръбска, съобщи Данас.

Гражданите настояват да се прекрати повторното преброяване на гласовете, след като в областта се проведоха оспорвани избори.

В Босна и Херцеговина има тристранен президиум, формиран от представители на основните общности. Гражданите настояват Милорад Додик да бъде обявен за победител в Република Сръбска.

Още по темата
Додик е поддръжник на идеята за автономна Република Сръбска. Той повтори пред граждани, че в даден момент този идеал ще се реализира.

Между Додик и опозиционния кандидат Йелена Тривич има пет процента разлика. Опозицията настоява, че има изборни нередности и това доведе до повторно преброяване.

На протестите присъства и сръбският режисьор Емир Кустурица, който призова за единство в сръбската общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На протестите присъства и сръбският режисьор Емир Кустурица, който призова за единство в сръбската общност и сплотеност около патриота Милорад Додик.
4
0
 
0
 
! Отговори
ссс преди 1 година
Червеното вино стана перфектно...
3
1
 
2
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Да си вземем земите от сърбите до Ниш. Те са наши. Но нали демократите след 1989 ни казаха, че трябва да се разоръжаваме. Така *** и нелепо си унищожихме сами , това което притежавахме. Същото се отнася и за тази прости-тутка отвъд океана, която ни накара единият ядрен реактор да го спрем. За какво са тези олиго-френи в парламента, които само си правят партии, и взимат нашите пари?!?! Съвсем нови хора ни трябват, умни родолюбци.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милорад Додик си е русороб и мафиот, още му се смеят за подарената на Лавров крадена икона от Украйна.Додик превърна РС в заложник на руските интереси. В момента Кремъл иска нестабилнист на Балканите и вечният председател на Република Сръбска ще играе в тази насока.
1
4
 
1
 
! Отговори
Oruc Reis преди 1 година
Дюдюка не разбра, че не той ще се разпорежда в Босна. Босна ни в завещана да я пазим с 80-те % мюсюлмани в нея. Докато не го запукат байрактарите дюдюшкия дебеллак неще миряса.