Рекордно поскъпване във Великобритания

Огромно търсене на работници
5 ное 2022 08:58, Росен Стойчев
138
Рекордно поскъпване във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Рекордно поскъпване на хранителните стоки отчитат за пореден месец властите във Великобритания. Тенденцията се наблюдава на фона на сериозен недостиг на работна ръка, който допълнително увеличава цените.

Още по темата
При кои стоки се наблюдава най-сериозен скок и отказват ли се от тях англичаните провери кореспондентът на НОВА в Лондон Павлина Трифонова.

За първи път инфлацията при хранителните стоки на Острова достигна рекордните близо 12% през октомври, което е най-бързото месечно поскъпване за последните 42 г. Засегнати са почти всички продукти от първа необходимост като мляко, хляб, месо, плодове и зеленчуци. Най-много са поскъпнали макаронените изделия - с 60 на сто, както и олиото - с 65%.

Но сякаш най-сериозни вълнения в страната предизвика новината, че любимата на нацията чаша английски чай струва сега повече от всякога. Всеки ден в Обединеното кралство се изпиват 150 млн. чаши чай. Пият го и в двореца, и бездомниците на улицата, и то не само следобед, както повеляват старите английски традиции, а по цял ден. Обикновено му слагат захар и мляко, които са поскъпнали с около 30% за последната година. Самият чай също е увеличил цената си с 46 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
13
 
! Отговори
Бруталията почва преди 1 година
Хора, във Франция се чака по 3-4 часа за бензин. На някои места има квоти. 30 литра на човек. Газстанциите са празни. Багетите поскъпнаха 40% само за 3 седмици. Безредици и саморазправа царуват из цялата страна. На някои места млади хора окупират бензиностанциите и продават бензина за 3.5 евро литъра. Навсякъде побоища, грабежи. Хората се бият за комат хляб, за шепа фъстъци. Супермаркетите почват да се изпразват. Настава трагедия.
81
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще става все по зле.Така е като Европа си осинови Украйна.Там е бездънна дупка колкото и пари да наливат в Украйна те потъват.Да не говорим че Украйна е най корумираната страна.Накрая европйцете ще се молят Путин да спечели и да се оправя той.
80
3
 
12
 
! Отговори
В Самарканд преди 1 година
започна дълготраен процес на изхвърляне на САЩ и УК. Руската мечка тепърва се събужда. Русия още нищо не е започнала. А България се намира в най-тежкото и жалко състояние в цвлата ни съвременна история. Ние сме своебразно геополитическо мекотело. На важно геополитическо място сме но сме с провинциално поведение и сме без гръбнаци.
79
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25% от хората в УК пропускат по едно хранене на ден- без засуска, без обяд или без вечеря живеят! Най трагично, че част от тях са деца!В същото време милиарди отиват за въоражаване на Украйна, страна която не ни е никаква!
78
5
 
6
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
В тази нова стедена война, ние в България се водим от страната на Запада! От тази страна на желязната завеса сме този път, западната!Затова кризата на Запад е криза и в България!И разбира си по тежка в БГ, защото сме по бедни..
77
3
 
3
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Тука няма руснаци, само българи които живеят на Запад в УК и Германия! И се заглеждат в живота на Запад!
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами понеже руснаци се загледали в това колко "зле била Европа", пиша да погледнат себе си първо.
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато върви от зле на по зле в Европа, хайде да говорим за Русия!
74
4
 
6
 
! Отговори
До 79 преди 1 година
Дааа статията е за УК, кризата е в Европа, а той отклонява вниманието и пише как се живее в Русия!! Защото скоро беше там нали?
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия на Путин нито е социална държава, нито може да се похвали с някакви големи социални придобивки за населението. Нито заплатите са високи, нито пенсиите, нито помощите за безработни, нито майчинските... На базата на какво хвалите Русия?
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се превръща в тоталитарна държава. За жалост. Не успяха да се освободят от болшевиките се оказа.
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ме кефи обяснението на русофобите, че комунизма в България винавен за инфлацията и кризата! А в УК и Германия, и там ли коменизма виновен, а??
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята на Путин каква е? "Освободи" Донецк и след 2014 г. там по думите на самите хора, които живеят там не е построена и една тоалетна. Средна заплата 380 лв. Те хората са живеели много по-добре, когато са си били в Украйна.
69
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само българи, които никога не са напускали панелката в София може да са американофили, и да ти обясняват колко е прекрасно на Запад!Човек, ние живеем на Запад! Не е прекрасно, хората ти пишат и в тая статия и от личен опит, че има криза! А то американофили не иска да повярва!!
68
3
 
9
 
! Отговори
еУроидиот преди 1 година
Важното е че налагаме санкции срещу Русия
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не може в Англия хем да е комунизъм, хем да има безработни, които да взимат помощи. Англия е социална държава. Комунистическите държави никога не са били социални държави. В НРБ нямаше помощи за безработни.
66
3
 
3
 
! Отговори
Обедини се народ преди 1 година
Да дарим по две три заплати за бедните и може и коледните ни надбавки щом се оплакват значи им е много трудно
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е някои "русофили" дето много обичат Русия, да научат руски и да влизат в руски сайтове. Да видят колко е хубаво. да гледат в ютуб какво казват руснаци за самата Русия на Путин. Когато човек не е рускоезичен и защитава с пяна на уста Русия на Путин, става смешен и жалък.
64
1
 
11
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Извинявай но двама познати немци лекари имигрираха в САЩ и Швейцария, защото там взимат по голяма заплата, а в Германия не им стига! За мед сестри да не говорим, никой не иска да работи! Само приятелите ми емигрираха от България да работят тук като лекари! Защото в България е трагична заплатата!
63
0
 
12
 
! Отговори
Сова преди 1 година
900 е минималната заплата. Не се облага с данъци и осигуровки. Не познавам някой да работи на минимална.Храната за 4 членно семейство без притеснения е 120-150 паунда. Но почти цяла Англия се храни с деливери рядко готвят. Виж наема е съсипващ но тук е истински комунизъм. Има толкова социялки че всички цйганета в бг си направиха палати от английските помощи