Стачкуват шофьори на линейки и парамедици в Англия и Уелс

Здравните шефове: Не може да се гарантира сигурността на пациентите
21 дек 2022 08:23, Елка Василева
14
Стачкуват шофьори на линейки и парамедици в Англия и Уелс
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителите на британското здравеопазване предупредиха, че не могат да гарантират сигурността на пациентите по време на насрочената за днес стачка на шофьори на линейки и парамедици, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Стачки на шофьори на линейки и парамедици ще има в Англия и Уелс. Стачки няма има в Шотландия и Северна Ирландия, а също на места в Източна Англия и остров Уайт. Като цяло обаче се очаква сериозно нарушаване на работата на Бърза помощ, защото там, където стачкуват шофьорите на линейки и парамедиците, стачкуват също телефонистите, асистентите в спешни отделения и техниците.

Времето за достигане на линейка до пациент вече е два пъти повече, отколкото преди две години, мнозина не искат и да си помислят какво ще стане по време на стачката.

Около 750 военни са повикани да заместват шофьорите на линейки и парамедиците, но тяхната роля ще бъде ограничена, тъй като няма да бъдат изпращани на повиквания за критично болни и няма да оказват спешна помощ, защото не са достатъчно квалифицирани.

В писмо до премиера Риши Сунак Конфедерацията на националното здравеопазване, която представлява здравните системи в Англия, Уелс и Северна Ирландия, се казва, че има "дълбока тревога сред ръководството на здравеопазването за нивото от вреди и рискове, които могат да възникнат за пациентите".

"Това не е нещо, което ние бихме казали с леко сърце, но мнозина ни информират, че не могат да гарантират безопасността на пациентите в деня на стачката", се изтъква в писмото.

Във вторник бе проведена втора 24-часова стачка на медицинските сестри. Правителството отказва исканото от синдикатите увеличение на заплащането с 19%.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британия става като Индия и Бангладеш. Пазарна либертарианска икономика.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сваляйте монархията и народът да управлява.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат обаче адекватна армия и армейски парамедици които са включени вече в играта! Имат също така над 250 хеликоптери линейки от най висок клас! Не ги мислете, това е Англия!!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те в Англия нямат шофьори на линейки. Парамедиците сами си карат линейките. За да си парамедик трябва да можеш и да каряш линейката. Шофьор на такава е напълно излишна длъжност. Парите могат да отидат за допълнителни парамедици и по нови линейки. Очевидно в България това все още не е от значение....
8
1
 
1
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
САНКЦИИТЕ НА БОРЧО ДЖОНСЪНА И УРСЪСЕЛ ФОРДОЛНОЛАЙНО СРЕЩУ РУСИЯ МНОГО ПОМОГНАХА НА ТРЕСЯЩАТА СЕ ОТ КРИЗИ ЕВРОПАТА !!! НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА ЩЕ ИЗТРИЕ ТОЗИ КОМЕНТАР ???!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кви военни пращате, пратете им наши мед сестри и шофери и бързо ще си седнат на трибуквието! НАшите са гладни и ще им бачкат за 2 пъти по- малки суми!
6
1
 
8
 
! Отговори
Само в бълхария преди 1 година
За наемния Труд се грижат едри работодатели, подхвърлят му колко да не умре от глад, щот требва те да папкат яко, криза е
5
2
 
5
 
! Отговори
ДЖИНКО преди 1 година
КРАЛИЦАТА ПРАЩА ПОЗДРАВИ
4
1
 
14
 
! Отговори
С половин уста преди 1 година
се споменава стачката,не е полит-коректно някакси... Направена бърза проверка в няколко небългарски медии,които да се отчитат на Козяк показва, че протестиращите са малко над 100 хиляди души! Обаче в Бг е много важно да се отразява вечеринката протест срещу хартиеното гласуване на 80 те п$$иходесни пред театър Ст Бъчваров до фонтаните...
3
2
 
10
 
! Отговори
Отпускар преди 1 година
Разтърсен съм душевно . Ще бъда цял месец в шок. Защо побликувате такива стресиращи новини в края на годината ?
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудно ще живеете без да крадете от другите народи, сега САЩ ви иззе тази функция!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига де,нали всичко е ток и жица .Демокрейшъна нали е супер