Как ще продължи войната в Украйна през зимата?

САЩ искат отслабена и изтощена руска армия
22 дек 2022 08:43, Александър Попов
40

"Явно войната ще продължи още доста дълго време. Посещението на Зеленски в САЩ е знаково и в много важен момент. В САЩ републиканците имат мнозинство в Конгреса - беше много важно да има единно решение, че американската помощ към Украйна ще продължи да тече. С огромни аплодисменти беше посрещнат Зеленски в Конгреса. Още 50 млрд. долара подкрепа за Украйна, Зеленски се връща с изпълнена мисия", коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него финансирането и предоставянето на военна помощ от САЩ за Украйна няма да спре, което означава, че целта е да видят крайно изтощаване на Русия в този конфликт. По думите му въвличането на Беларус във войната ще отвори втори фронт и това стои в плановете на Русия.

"Резервът в Беларус може да окаже сериозен натиск върху бъдещите военни действия. Превземането на Киев явно продължава да е в целите на руската армия", посочи бившият зам.-външен министър.

"Ключова беше фразата на Зеленски, който каза: Ние сме част от вас. Потвърждението от американска страна, че финансирането и обемите на военната помощ ще бъдат поддържани, беше важно, тъй като очевидно имаше известни колебания в политическите среди в САЩ. Преодоляха колебанието относно доставките на комплексите Patriot. Посещението става на фона на твърденията от Русия, че ще преследва докрай поставените цели", заяви журналистът Валерий Тодоров.

Той изтъкна, че новите военни доставки за Украйна са солидна помощ и че само един комлекс Patriot струва около 1 млрд. долара. А това щe да засили ефективността на украинските бойни части и се влиза в нова фаза на войната.

"Военните действия ще продължат по-дълго и вероятно ще се разрастват като мащаб. Войната сега е позиционна, но продължават ожесточени боеве с доста жертви в някои точки. Путин отново изкара намеренията за ракетите "Сармат" и "Авангард". Беше увеличена възрастовата граница за мобилизация в армията. Руската армия ще достигне някъде 1,5 млн., което показва, че Русия се готви за по-продължителна война", каза още Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ние изгонихме 70 служители от посолството непрекъснато искаме да рушим паметнициукраинците правят митинги за щяло и нещяло и накрая се намерихме в неприятелскиясписък и естествено че ни спряха газа за всичко сме си виновни сме само ние не мислимпо изборите сега в магазина не можеш да влезеш от скъпотия
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимание подръжниците на Путин,той първо атакува страхливците както пръв спря газа към България.
27
2
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
До Нострадамус....Покрий се Бре!Не познаваш!
26
7
 
19
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Украйна ще бъде победена
25
4
 
14
 
! Отговори
Когато преди 1 година
в конгреса бяха демократите ходеше на Зеленски жена му да проси пари, облечена с костюмче от Париж, а сега, като са републиканците, ходи Зеленски, облечен със зеленото пуловерче. Пере ли го въобще или го слага само за снимки?! Абе артисти.
24
10
 
10
 
! Отговори
бавно но славно преди 1 година
Слава на руския народ който се надига и ще измете фашистите от кремъл и лилипута под земята.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 - Защо страдаш? Защото Байден не даде на Зеления да превземе Москва в новогодишната нощ ли? )))
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Печатар ШАШ и ОТАН дотук са инвестирали по 500 000 $ за убийството на всеки руски войник! ------------ а Мордоp колко?
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некои републиканци си спестиха пляскането, даже и ставането в чест на "великия" гост - видя се ясно по CNN
20
5
 
17
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Дали на западът му се иска да прибира сънародниците си в чували към къщи заради Украйна и най-вече несъстоятелният Зеленски? Не мисля , но все пак плановете на големият брат не са за подценяване. Но когато нещата стигнат до избора ние или Зеленски, повярвайте никой няма да се сети за него.
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сиреч от ооокрайната няма да остане нищо. :( Съсипа я запада тази държава. :( Но кога ли украинският народ ще го прозре и ще си натиснат малоумното правителство да преговаря с Русия и да подпишат някакъв мир, които ще е във всички случаи по-изгоден за тях от достигането на крайния резултат - тотално унищожена ооокрайна.
18
0
 
11
 
! Отговори
По същество преди 1 година
На боб или на кафе гледаме?
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Washngton Post Зеленски дойде с една цел да получи модерни оръжия за настъпления но не успя. То и за PATRIOT ще стане късно ще получат една батарея след няколко месеца. А до края на януари Украйна ще е капитулирала.
16
7
 
35
 
! Отговори
Украински разцвет преди 1 година
Преди 30 години Украйна е била 52 млн., а сега е 20, с перспектива да останат 10 до пролетта. Едни избягаха в Русия, други из цяла Европа и няма връщане назад. Кой иска да убива, да го убиват или да ражда пушечно месо за славата Заленска??
15
8
 
27
 
! Отговори
Печатар преди 1 година
ШАШ и ОТАН дотук са инвестирали по 500 000 $ за убийството на всеки руски войник! Не знам дали могат да напечат достатъчно пари и за всички!?:Преди това ще свършат укряинците!
14
8
 
34
 
! Отговори
Докъде с Зеленски преди 1 година
Засега Зеленски иска пари и оръжие. Ще дойде време да започне да иска и наемници, на които да плаща с американски долари. Въпросът е: ние ще дадем ли? Като знаем колко са наведени нашите евроатлантици почти не се съмнявам. Но когато започнат семействата им да ги получават в ковчези сигурно ще стане трудно за обяснение как се е стигнало дотам.
13
6
 
28
 
! Отговори
Руската армия преди 1 година
всъщност се готви за война със НАТО-поляците което може да доведе до тотално преразпределяне на световния ред.
12
8
 
33
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До до 2: А САЩ победи ли Афганистан? А Русия не е Афганистан. Войната ще свърши когато руската армия пак стигне до Киев. Но този път оттегляне заради обещания за мирен договор няма да има. Една и съща л'ъжа два пъти не минава.
11
9
 
22
 
! Отговори
НАТО-еничарите преди 1 година
ще станат на тор, после ще дойде време са сеене!
10
10
 
27
 
! Отговори
шредер за нацита преди 1 година
Ето така - първо нито един нацистки НАТО-*** няма да остане, ПОсле Полша ще получи един по мордата а накрая както обикновено Русия ще препострои Уркаина.