Патриарх Вартоломей към украинците: Възхищавам се на смелостта на народа ви

Той пожела 2023 година да бъде период на мир
25 дек 2022 19:05, Нели Христова
64
Патриарх Вартоломей към украинците: Възхищавам се на смелостта на народа ви
Снимка: БГНЕС

Вселенският патриарх Вартоломей поздрави украинците за Коледа и заяви, че Великата Христова църква се възхищава на смелостта и доблестта на украинския народ.

Това предаде "Украинская правда". "Светата Велика Христова Църква, която донесе християнската вяра и византийската цивилизация във вашата родина, Киевска Рус, в края на 10-и век, продължава да се възхищава на смелостта, смелостта и доблестта на украинския народ, който демонстрират пред целия свят истинска преданост и безгранична любов към родината си", се казва в обръщението на Вселенския патриарх.

Той припомни, че тази година добрите новини за Коледа се чуват заедно с шума на войната, провокирана от "агресията на Руската федерация през февруари миналата година", която е "най-тежката европейска геополитическа и хуманитарна криза от края на Втората световна война" и "има отрицателно въздействие върху околната среда и обществото по света".

Според Вселенския патриарх Църквата-майка сега особено мисли за украинците, които тази година празнуват Рождество Христово "в този студен сезон... без електричество, без отопление", и неуморно се моли за "незабавното възстановяване на мира и справедливост, за възраждането на Украйна".

Вартоломей пожела следващата 2023 година да бъде "период на мир, любов и солидарност, наистина година на правдата на нашия Господ".

Вселенският патриарх смята, че "само солидарността с украинския народ може да победи злото и мрака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Всички са в играта срещу хората с душа. Църквата е единия стълб на сатанинската система за поробване на хората и борбата срещу вярата в Господ. Тъй като ние българите сме богоизраният народ, при нас църквата е все още ОК, защото ние единствени можем да градим и подобряваме. Например, комунистите разхвърляха хората по селата с надеждата да се превърнем в кални,пияни и използващи външни нужници като руснаците, но ние превърнахме селото в рай. Всичко до което се докоснат българи се облагородява.
8
8
 
6
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Свети Аллах казва друго. Нема да ги бъде
7
31
 
7
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 1 година
Целия свят подкрепя героичния, изстрадал Украински народ!
6
5
 
30
 
! Отговори
Възхитени българи преди 1 година
А българите се възхищават на волята на руския войн! Бори се срещу 25 натовски държави и одържа победи! Браво за смелостта и себеотрицанието им,ХВАЛА!!!
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя ше стане герой като го вкарам в танка и му заварим люка. Така воюват на наркомана затворниците. До смърт. Това като го видях по спътниковите телевизии неможах да повярвам че се случва. Наркомана принудително ги избива. Иначе затворниците ще избягат и няма да *** за един евреин наркоман.
4
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Героям Слава! Светът е с вас украински братя и сестри!
3
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а другаря московски патриарх ще празнува с Кадиров но не се знае какво точно.
2
7
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
момент!!!...А що стана с девиза на Исус "Ако те ударят по едната буза,ти подложи и другата" ?!...Този Въртоломей не е ли "намесник" на Исуса?...Значи какво излиза?..-ИЗПОЛЗВАМЕ Името Христово,БИТУВАМЕ си от Негово Име,обаче..са праим на ударени за Неговите Завети?...Ееех !!!!
1
6
 
29
 
! Отговори
Румен преди 1 година
И ТИ СИ ДЪРТ ПЕРГИШИН НАЦИСТ!