Сунак си навлече критики, попита бездомник дали "работи в бизнеса"

Изглежда британският премиер не разбира обикновените хора
25 дек 2022 15:35, Петя Славова
53
Сунак си навлече критики, попита бездомник дали "работи в бизнеса"
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак бе подложен на критики снощи, че изглежда не разбира обикновените хора, тъй като попита бездомник на благотворителна акция дали "работи в бизнеса" и дали иска да работи във финансовата индустрия, предаде Ройтерс.

Сунак, който e бивш банкер от "Голдман Сакс" (Goldman Sachs) и е един от най-богатите хора във Великобритания, сервирал закуска в приют за бездомни в Лондон в петък, когато започнал да разговаря с мъж, който се представил като Дийн.

"Работите ли в сферата на бизнеса?", попитал премиерът мъжа в един момент по време на разговора, докато му подавал чиния с наденички, тост и яйца.

"Не, аз съм бездомник. Всъщност аз съм бездомник", отговорил мъжът.

Анджела Рейнър, заместник-председател на опозиционната Лейбъристка партия, публикува в "Туитър" клип с кадри от случилото се и го нарече "мъчителен" за гледане.

Сунак пое властта през октомври и стана най-богатият обитател на "Даунинг стрийт" номер 10 в момент, когато страната се бори с криза на разходите за живот.

Неловката му размяна на реплики с бездомника започнала, когато мъжът попитал Сунак дали "разрешава проблемите на икономиката".

Когато след това бездомникът казал, че се интересува от бизнес и финанси, Сунак отговорил, че и той е работил в сферата на финансите, преди да попита: "Това дали е нещо, с което бихте искали да се занимавате?".

"Да, не бих имал нищо против", отговорил Дийн. "Но първо искам да изкарам Коледа", добавил мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До.43.Извинявам се за грешката,Но се заблудих, защото първият син на Махат се казва Хеваралал и написах че е дъщеря на Ганди, но всъщност е дъщеря на Джавахарал Неру а не на Хеваралал Ганди.Прав сте,обърках имената.Но и двете фамилий, и на Махат и на Джавахарлал се борят за независимост от Английската корона,по един и същи начин,чрез мирни средства.На Махат и една от внучките му по същия начин се бори срещу апартейда в Южна Африка, също бивша колония на Английската корона.
37
1
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Тупи, бащата на Индира Ганди беше Двахарлал Неру, а не Махатма Ганди. Чети , бе Лорче, чети! Ама от тапири, дето постват, без хабер да нямат от нещата! Такива ни натресоха Киретата...
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България също искат да ни натресат такъв индивид във вид на Копейка... Трябва да се пазим от още един Иван Костов с русофилски оттенък.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До.39.Явно поета е сгрешил.Китай доказва,че два свята и един интерес, е най-доброто решение.От една изостанала,и гъсто населена,бедена страна,за по малко от половин век, тази страна се превърна в"цветуща градина"и е втора икономика в Света.Та в този смисъл,не е важна системата а закона да важи за всички,да има ред и дисциплина и нулева корупция.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига се халосвахте.Ако Кралицата,беше още жива,този даже нямаше да го пуснат да мине край Даунинг Стрийт,не да влезе вътре.И смятам,че по рано я гътнаха,заради политическите си цели.По време на срещата с Лиз Тръст,Кралицата изглеждаше в добро здраве и нямаше никакви признаци на заболяване или на изтощение.Та каквото и да се пише,явно не го одобряват средните слоеве.А там доста неща не излизат наяве.На някой му трябва Индия,по малка но по богата.Вероятно и тези отвъд Океана са дали мнение.
33
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и като стана дума:-Не е зле да си припомните думите на поета:-"Два свята..Единият е излишен"...И така ще стане !..След много векове,в едно друго общество,в което,както се изразява Джером К. Джером:-"Преструвките на една ВЪНШНА цивилизация" ще бъдат презряни и отхвърлени..А до тогава,..дпе да му е яко на обикновения хомо сапиенс..
32
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и какво толкова е станало?..-Размяна на кротки реплики между много богат и много беден..Ако индиеца бе ударил два шамара на бездомника,тогава да!-да въстане обществото..Но в един социум,основан на преструвките,лъжите и манипулациите,всичко е възможно..( а па нашия Каскет пи кааве с Митко зиганетоот Пловдива града голяма)
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като няма хляб яжте пасти
30
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Правилно е попитал какво се гневятТази мафия също трябва да спреЛихварство също и ред подобни неща
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнеса на далаверите ли :))) Малко са го били баща му в БГ явно :)))
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oт бял човек на пакистанец.... голямо пропадане!
27
3
 
11
 
! Отговори
Ива преди 1 година
"когато страната се бори с криза на разходите за живот." - на запад на това му викат фрейминг.... нарича се инфлация дами и господа - обезценяване на валутите - едни хартийки без покритие дето ги напечатаха... сега има 25% повече хартийки от преди 2 години... няма как да няма инфлация...
26
1
 
5
 
! Отговори
Рошави сундюк преди 1 година
Еее, все пак всички сме просяци и всички сме в бизнеса .!.
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой плаща манджата на безработните ?Кой им плаща здравната помощ ,помощите ,жилищата ,домовете за бездомници ??
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабо ме интересува брекзитланд
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Индира Ганди,бе министър Председател,разговаряше с бедните, като с равни,защото и бащата, Махатма Ганди,е бил беден.А в Индия контраста между беднотия и богатство е най-голям от целия Свят А ако става дума за"факирите",там са толкова сръчни,че не усещаш кога те обират.Но там от векове е така.Едва сега,"пластовете"се размърдват,но какво ще се"роди"все още е загадката.Навремето в Китай е било още по зле,по време на опиумните войни.Но сега отиди ги стигай.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Индира Ганди,бе министър Председател,разговаряше с бедните, като с равни,защото и баща, Махатма Ганди,е бил беден.А в Индия контраста между беднотия и богатство е най-голям от целия Свят А ако става дума за"факирите",там са толкова сръчни,че не усещаш кога те обират.Но там от векове е така.Едва сега,"пластовете"се размърдват, но какво ще се"роди"все още е загадката навремето в Китай е било още по зле,по време на опиумните войни.Но сега *** ги стигай.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиквайте с такива гаври ... Ще се върнем в библейските врмена по качество на жувот.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 - Ехеее ехее ... Можеше да не казва нищо.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вярно че в Индия такава им е културната нагласа, да се уважава всеки,независимо,беден или богат," ооооо проствеетее ... Нека говорим за спиритуалните индийци и прочие ...нкоито се давят в мизерия, докато има милиардери.