Гръцкият външен министър припадна на литургия в Света гора

Дендиас се е разминал само с две драскотини по лицето
29 дек 2022 16:33, Елка Василева
16
Гръцкият външен министър припадна на литургия в Света гора
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцкият външен министър Никос Дендиас е изгубил съзнание тази сутрин по време на литургия при посещение в Света гора, съобщават гръцките медии.

На сутрешната литургия в манастира „Ксенофонт“ около 7 ч. сутринта Дендиас е почувствал неразположение и е паднал на земята, като е ударил лицето си, съобщи информационният портал voria.gr.

Незабавно му е оказана медицинска помощ, след което гръцкият външен министър е прекъснал посещението си на Атон и е отпътувал с хеликоптер за Атина.

Според съобщението здравословното му състояние не буди тревога, а замайването му се дължи на ортостатична хипотония, т.е. спадане на кръвното налягане при изправяне.

По-късно Дендиас написа в Туитър, цитиран от АНА-МПА, че се чувства напълно добре и има само две драскотини по лицето си. Той благодари на всички, които са проявили интерес към здравето му и заявява, че е поел ангажимент да се завърне скоро на Света гора.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТова не е вярно, Света гора е била българска и не само тя, а до Пелопонес , населението е било силно преобладващо българско до началото на 19 век, с български училища, църкви, квартали, чаршии , занаяти, но сега не ми се обяснява, а и не искам да навреждам на гърците, те са добри хора, но това са фактите, наследниците на избягалите българи от там по време на Балканските войни, имаха и дружества до неотдавна, не знам дали още ги има.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
На сатаните по принцип не им понася като влязат в Божи храм, дали заради светената вода, дали заради тамяна, кръста и Божите слова, а може пък комбинация от всичко това, голяма грешка да се прави на набожен, сега ще му струва живота.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От народа: Приятелю, аз съм български националист и съм последният, който може да бъде обвинен в симпатии към гърците. Но дай да си кажем истината и да не лъжем: Света гора никога не е била българска.
7
3
 
0
 
! Отговори
Не му понесла преди 1 година
Светата гора. Черна Душа.
6
3
 
2
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Поразен от Висша сила. Сигурно е заради подкрепата за нацистка Украйна.
5
4
 
2
 
! Отговори
От народа преди 1 година
И понеже света гора е българска земя, тепърва тези, копито ни взеха земята ще плащат със кръв, докато ние си я вземем обратно.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците напоследък взеха да дават оръжия на укрите.Може сатанистите да са му пратили някой демон,за да дават оръжия и от литургията като е излезнал демона да е припаднал.Интересно нашите дали ще почнат да припадат.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бустеризираните ще падат на талази в гробищата
2
5
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Може от ароматите в църквата също да стане лошо на някой.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО ПРАВИ ТОЗИ ГРЪК В МАКЕДОНИЯ?