Експлозия до военното летище в Кабул, 10 души са загинали

Все още никой не е поел отговорност за атаката
1 яну 2023 15:55, Анисия Иванова
7
Експлозия до военното летище в Кабул, 10 души са загинали
Снимка: БГНЕС/ EPA

Експлозия до военното летище в Кабул причини множество жертви, заяви говорител на управляваното от талибаните вътрешно министерство.

"Днес сутринта избухна експлозия извън военното летище в Кабул, поради което редица наши граждани бяха убити и ранени“, каза пред Ройтерс говорителят Абдул Нафи Такор, добавяйки, че се провеждат разследвания.

Той не уточни характера и целта на експлозията. Според последна информация убити са 10, а 8 души са ранени.

Местни жители казаха, че силна експлозия е била чута преди 08.00 сутринта в близост до военната база на силно укрепеното летище. Те казаха, че районът е бил изолиран от силите за сигурност и всички пътища са били затворени.

Военното летище се намира в непосредствена близост до международното летище в Кабул. Все още никой не е поел отговорност за атаката, но се очаква по-късно да бъде разпространена допълнителна информация, съобщи БНР.

Администрацията, управлявана от талибаните, беше изправена пред кървав бунт, воден от военната групировка "Ислямска държава", която през последните седмици се насочи към редица ключови съоръжения в Кабул, включително руското и пакистанското посолство, както и офиса на бившия премиер министър на страната, напомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Кабулвзрив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Бетер турска работа.!.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е причинен от заблудена украинска ракета? :-)
4
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
НАТО е спонсор на ИД, така че...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно сега е момента да го направим..Впрочем ние тежки сметки с талибаните нямаме от времето на участието ни там. Хем и с това служебно правителство. Няма как да ни пилят толкова сол, дето се вика- ние сме за малко и не от тук. Пък и като не ни приеха в Шенген,длъжни сме да се пазим. А и след първоначалното сочене с пръст,може и дискретно да ни одобрен като канал за комуникация и намек "Вижте какво можем да направим".
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво е това Кабул? Къде е?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да признаем сегашната власт в Афганистан и да подпишем споразумение за репатриране на мигрантите им обратно.Трудните задачи искат трудни решения.