Десетки хиляди се поклониха пред папа Бенедикт XVI

Вярващите ще имат възможността да направят това и днес
8
Десетки хиляди се поклониха пред папа Бенедикт XVI
Снимка: БГНЕС

Десетки хиляди хора се поклониха пред тленните останки на папа Бенедикт XVI, изложени в базиликата "Свети Петър" във Ватикана. Вярващите ще имат възможността да направят това и днес, във втория ден от тридневното поклонение, предаде Bulgaria ON AIR.

На 5 януари ще бъде опелото на папа Бенедикт XVI. На церемонията, която ще е пред самата базилика, се очаква да присъстват хиляди хора.

По данни на ватиканската полиция само в първите пет часа от поклонението почит на папата са отдали около 40 000 души. Първите, които се преклониха пред ковчега на Бенедикт XVI, бяха президентът Серджо Матарела и премиерът Джорджа Мелони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: папапоклонение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не изметете католическата сатанинска клика? Допуснахте гонения в православната църква в Украйна. Разклатихте вярата в православна Украйна без да ви мигне окото. Гонения, горене на книги, свещеници по затворите или направо разстреляни. Нали не очаквате да скърбим за вашия папа, който неизвестно защо се отказа от престола? Дали му е чист косъма? Но това е световна новина, а случващото се в православната църква въобще не е новина.
3
0
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Да отворят архивите с информация, да видите тогава колко хора ще дойдат. Лошото е, че ще се използва за завладяване и оръжия. Понякога е много добре, че нещо стриктно се крие от грешните ръце.
2
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Папата давал по 1000 лв. на католиците у Белене и Раковски :)))
1
2
 
8
 
! Отговори
Мефистофел преди 1 година
Милиарди се кланят на дявола през целия си съзнателен живот !