Свлачища заплашват Монтесито, където живеят Хари и Меган

Градът е дом на много холивудски звезди
10 яну 2023 10:53, Александър Попов
9
Свлачища заплашват Монтесито, където живеят Хари и Меган
Снимка: БГНЕС/EPA

Жителите на калифорнийски град Монтесито, в който живеят британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, трябваше да се евакуират в понеделник, а пожарникарите предупредиха, че кални свлачища могат да затрупат домовете.

Очакваше се върху склоновете на хълмовете на Монтесито - градче с население от около 9000 души, което е любимо и на американски звезди от калибъра на Опра Уинфри и Дженифър Анистън, да се излеят големи количества дъжд.

Органите за извънредни ситуации в града, който се намира на 90 минути от Лос Анджелис, заявиха, че всички, които се намират в района, трябва да напуснат мястото.

"Напуснете сега! Това е бързо развиваща се ситуация. Моля, обръщайте голямо внимание на предупрежденията за извънредни ситуации", се казва на уебсайта на пожарната.

Поставени са полицейски блокади, за да се попречи на хората да влязат в града, в който бяха наводнени някои от пътищата.

Монтесито, чиито многомилионни имоти са разположени сред спиращата дъха калифорнийска природа, е особено уязвим от кални свлачища, тъй като се намира в подножието на планинска верига, опустошена от пожар преди пет години.

През 2017 г. и 2018 г. бяха изпепелени стотици квадратни километри земя, като склоновете на хълмовете бяха лишени от растителността, която обикновено поддържа почвата на място.

Заповедта за евакуация от понеделник бе издадена пет години след като проливни дъждове изпратиха потоци от кал в града и убиха 23 души.

Тв водещата Елън Дедженеръс публикува в Twitter видео на бушуващ поток близо до дома ѝ.

"Това е лудост", каза тя на последователите си. "Сигурно е над 9 метра и ще се издигне с още 2 метра".

Градът е дом и на Гуинет Полтроу, Кейти Пери, Роб Лоу и Лари Дейвид.

Говорителите на херцога и херцогинята на Съсекс не отговориха на молбата за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме и истината с ДНК тест да излезе краля и да го обяви официално, че е извънбрачен и да го прати в канала да си търси биологичното семейство. Да остави на мира отгледалите го като резервен, за да може и ние да си починем от новини покрай негово височество принца и просяка.
4
0
 
8
 
! Отговори
hehe преди 1 година
със сигурност злата мащеха камила и лошият брат уили имат пръст в това! Очакваме нова книга и серия от тв интервюта, в които бедният харолд да разкаже своята истина на целия свят!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не публикувахте и банковите сметки за крауд фъндинг да пратим пари, че горките хари и мегън да могат да живеят по кралски. Майка му му оставила 14 милиона паунда. Предостатъчно да живее без да проси всеки ден по пуйчините канали. Уж щяхме да го наричаме простохари. Сега си иска титлите и семейството обратно. Меко тело и златотърсачка от зоопарка.
2
1
 
6
 
! Отговори
Дискриминация преди 1 година
Защо няма статия за Асан и Айше. Местят се в нов катун. "12 членно дете" имат. Бъдещето на България!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас!Още едно гайле ми дойде до главата.Какво ще ги правим сега?Горките бедни дечица.