Ковачевски: Осъждам провокациите

Настоява за действия на институциите
25 яну 2023 16:38, Росен Стойчев
31
Ковачевски: Осъждам провокациите
Снимка: БГНЕС/EPA

Всички трябва да се държим достойно в нашата държава и да очакваме гражданите на други страни да правят същото. Това заяви премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи Нова Македония.

Премиерът обяви, че неговата държава има изградени процедури и те гарантират защитата на малцинствените групи.

"Обсъждаме всички безредици, които опитват да внесат напрежение в диалога с нашите съседи. Институциите трябва да действат в съответствие със закона спрямо онези, които опитват да разрушат междусъседския диалог", обяви Ковачевски.

Още по темата

Това се отнася за македонските граждани и гражданите от други страни в Северна Македония. Планирани са допълнителни ресурси в офиса на омбудсмана.

Там гражданите ще могат да внасят жалби по различни нередности.

Той припомни, че за европейска интеграция се изискват добросъседски диалог, визирайки България и Северна Македония.

„Процесът на присъединяване към ЕС е определен в преговорната рамка, а един от основните въпроси са добросъседските отношения. Това означава институциите да комуникират помежду си по начин, който да осигурява достойна и функционална комуникация между двете страни. Всички, които не искат да ни видят като член на ЕС и правят провокации, го правят точно затова. Такива има у нас, но и в България. Страната ни ще предотврати и ще използва всички механизми на системата, за да не се случи подобно нещо в бъдеще на лице, независимо от коя държава идва”, каза Ковачевски и добави, че основен приоритет на правителството е „достойнството на нашата държава и нашите граждани”.

Премиерът посочи, че ще бъде направено всичко в рамките на правомощията на правителството, за да се гарантира мирно и достойно отбелязване на 4 февруари, рождения ден на Гоце Делчев.

„Конкретните дейности са от компетентността на Министерството на вътрешните работи и се провеждат въз основа на Закона за чужденците, т.е. разпоредбите, които регламентират кое лице не може да влезе в страната поради действия, които нарушават международните отношения на нашата държава и вътрешния ред, независимо дали това лице е политик или се занимава с друга дейност”, подчерта Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма медии, а изпълнители на поръчки.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варварщина през 2023г., в ЕС при това.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да дразните Македонците.
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пребития Българин само преди година-две е бил активен анти-Българин.Обиждал от фейсбук Македонците ,които имат Български паспорти.Говорил какво ли не. Бил е един от най-активните младежки членове на ВМРО(Македонско).Този случай е просто сценарий на политиците ни.Най-много да доведат България до поредната национална катастрофа.Момчето не е читаво,има условна присъда за притежание на кокаин.Ако държите оставете си Бойкмо,Дамбаски и Констадинов да Ви ръководят.Пожелавям Ви здраве.
23
3
 
6
 
! Отговори
One s преди 1 година
Е, Ковачевски трябваше ти една седмица за да кажеш дежурните думи. Няма вяра за вас
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българския политически елит се възползва от Джамбаски и Костадинов.Ходили в Скопие и в центъра на Скопие правили митинг с хора от България.Говорили обидни неща за Македонците и Македония. Днес Джамбаски се е заканил с атентат на Пендаровски и го нарекол Коминтерна. Политиците ни искат военен конфликт с Македония. Май ше се стигне до там.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да знаете за провокациите ,които идват от България към Македония ,защото медиите са контролирани и не отразяват реалноста. За това Вие се чудите какво говорят тези хора.Медиите изкарват Македонските политице по нереалистичен начин. Джамаски и Костадинив правили провокативни изказвания в центура на Скопие преди няколко дни с мегафони на митинг с хора от България. Джамби се е заканил с атентат на Пендаровски(президента на Македония).
20
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Стига с това фалшиво,театрално поведение.Мразите ни,ненавиждате ни.Насила ви направиха македонци,и сега не искате да видите истината.От Сандански съм,но не искам да чуя за вас.В момента вие станахте най-големия ни враг.А ние да преглъщаме и търпим,че беснеете.Няма да стане."Каквото повикало,това се обадило"
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъждането трябва да стане през съда и наказанието трябва да е излежаване на присъдата в затвора.
18
3
 
4
 
! Отговори
тодор живков преди 1 година
Стадото не е виновно, винаги глобяват Чобанина . Каквито и локуми да ми разтягат знаем за какво става въпрос .Сега България е в по-силна позиция от когато да е било .ВЕТО без право на обсъждане .
17
1
 
1
 
! Отговори
и друг път преди 1 година
да не правят така
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви провокации му бълбукат в кратуната на това маке. Имаме посегателство над живота на македонски гражданин с българско самосъзнание, ксенофобско нападение от чиста омраза към различния. Тази пробита държава не може да опази живота и здравето на гражданите си или по скоро не иска. Относно коментарите по долу, не смятам, че бе грешка "вдигането" на ветото. Първо преговори не са започнали, второ макетата са под мониторинг на целия ЕС относно правата българите там. И всичко е на показ
15
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Сърбоманията в РСМ е...нелечима болест и който намери...лек,трябва да му се присъди Нобелова награда.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :прилича на изпаднал македонец пардон анкологлу ,които се прави на герои пред сърбите без да знае как от софийските села се мачка до Белград
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лъжливи били тези македонци. Говорят едно, пък правят друго.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше нормална държава България щеше да им спре процеса за ЕС и да забрави за тях за 20 г. Онези да се пекат на бавен огън. Ако им уврат главите, тогава вече след 20 г. може пак да се помисли за нещо. Ако не...
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арестуваха ли побойниците?
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние ги признахме първи, останалите държави се съгласиха с нас, обаче си играят с огъня сърбежите :))) Аз ако отида с неколко батки да пребия един сърбоман, сигурно ще реват пред целия свят :))) Голяма смелост е да пребиеш един българин, няма що :)))
9
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
К.в.о осъждате...нищо! Променихте ли Конституцията? Може ли човек от която и да е нация или народ да живее спокойно у вас...м.и не може! Нормално ли е да се отричате от корените си...м.и не е!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да смени глуппостите в учебниците. Образователната система ги лъже и насажда омраза и сръбска пропаганда. Македонизмът е антибългаризъм, създаден и насилствено наложен от Сърбия от 1913 година. Обвиняват Коминтерна, но забравят престъпленията на Кралска Югославия, която включва Македония в Сърбия. Коминтерна поне ги отделя от Сърбия.