Фон дер Лайен: Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"

Призова Германия да премине към възобновяеми енергийни източници
28 яну 2023 20:20, Александър Попов
315
Фон дер Лайен: Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Германия да премине решително към възобновяеми енергийни източници - в името на климата и за да ограничи приходите на Москва, предаде ДПА.

"В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от руските изкопаеми горива", заяви Фон дер Лайен днес на събитие на дясноцентристките християндемократи в Германия. "Това е задача за цяло поколение, която трябва да овладеем", добави тя.

Но борбата с изменението на климата не трябва да се води за сметка на икономиката, посочи Фон дер Лайен. Тя заяви, че руският президент Владимир Путин "си мисли, че може да ни изнудва със зависимостта ни от петрола, въглищата и газа от Русия", но че Германия бързо е намерила други източници.

Председателката на Европейската комисия също така заяви, че Украйна се ползва с безусловна подкрепа от страна на ЕС и че страната трябва да надделее срещу руските атаки, за да защити европейските ценности.

"Заставаме на страната на Украйна без никакви "ако" и "но", каза Фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс. Украйна "се бори за нашите общи ценности, тя се бори за спазването на международното право и за принципите на демокрацията и затова Украйна трябва да спечели тази война", добави тя.

Фон дер Лайен и нейните колеги от ЕК се подготвят за среща на върха ЕС-Украйна на 3 февруари./БТА, Владимир Арангелов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още по темата: Урсула фон дер Лайен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До последния европеец! Нали дърта, урус пийо?
75
1
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от руските изкопаеми горива", фор дет *** се изтропа!!!! Зарадвайте се на правилната линия. Това и Тошо не може да го измисли!!!!
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабо Урсула где така? Отивам Абдуле на война.
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула какво образование има че да заповядва какво да правят инженерите? Сигурните източници на енергия са основните. Волта, Херц и други са изобретили електричеството, но само Галилео е казал, че земята е кръгла. Урсула е дърта катеричка страдаща от истерия.
72
8
 
3
 
! Отговори
д-р Костадинов преди 1 година
Споделям директен пост от Facebook-a на доктор Костадин Костадинов: "ДО ВСИЧКИ ПОДДРЪЖНИЦИ НА ВЪЗРАЖДАНЕ! Уважаеми съратници! Нашата Родина има нужда от помощта на своите синове. Както знаете инфлацията е жестока, а западните кукловоди отслабиха лева и лева е застрашен. Точно по тази причина обявявам, че на 1 Февруари, 20223 година, ние депутатите от Възраждане, както и всички наши привърженици, които искат да ни подкрепят, ще си обменим спестяванията от лева в евро (който още не е). ДА ЖИВЕЕ Б
71
2
 
19
 
! Отговори
Издиван чапразят преди 1 година
Безгрръбначни управляват ЕС, Урсула о много посредствен женица.
70
2
 
16
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Бабо Урса ,като минем на "зелена" енергия ще смениш ли метлата с електрическа?
69
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е агент на глобалистите и американците и е една от най-вредните личности някога в историята на Европа
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази и подобните й трябва да бъдат свалени от власт възможно най-скоро. Докато ги търпим, те ще ни затрият като държави и като цивилизация. И да знаете, че смъкването им едва ли ще стане по мирен начин.
67
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще си каже тази и за нассекомите в храната, за пишман ваксините, за чиповете, за дигиталната валута, която е модернизирано робство и т.н.
66
7
 
7
 
! Отговори
Севрюкова преди 1 година
Злото ще се задейства за кой ли път. Чак 2100г ще се появи духовният човек. Тогава леките коли изцяло ще отпаднат. Сградите ще са не повече от 4-5 етажа. Ще преобладават вегетарианците. Никой няма да пътува по магистрали. Новите возила ще се захранват от космоса.
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази жена има голям клитор.
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
боже, тази и....ка , може да е водител на ЕС , изключително продажно същество
63
1
 
31
 
! Отговори
София преди 1 година
Когато човек чете подобни изказвания се чуди кога и къде връзката със здравият разум беше скъсана. Последните години сякаш напук всички чиновници в ЕС говорят абсолютни глупости, които са лишени от всякакъв смисъл. Да не говорим за хилядите неразумни решения, които са взети и са в ущрб на обикновения данъкоплатец. И накрая следва въпроса - ко му е нужен този съюз, след кат действа против хората?
62
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм русофил ,нито русофоб..но..но различавам добро от зло,правилно от неправилно,редно от нередно! Имам право на мнение,да разсъждавам.твърдо против тази война съм,но тя бе неизбежна и вината за това не е на Русия.не и на украинския народ в голямата му част . Всички знаем кои за виновните , няколко стотин заемащи ръководни постове в Украйна, Брюксел и САЩ.защо допускаме това да се случи е въпроса,ние също сме съучастници и маме своята вина.просто едно мнение .
61
2
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Тази откакто оглави ЕС ни сполитат беда след беда. Няма такъв карък.
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула като каже "Добър ден", погледнете веднага към слънцето да видите ден ли е или не. Тая лъже повече от възрастен жител на Столипиново.
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Застава зад Украйна, няма лошо, но защо набърква зелените политики, те нямат нищо общо с Русия, а са от Давос и Бербок ги изпълнява! Не искат газ и въглища, не искат нефт, инсектите ги включват в храните, все зелени неща! Ако толкова искат да защитят Украйна, няма лошо, по една каска и на фронта всички, без *ако* или *но*, да дадат личен пример за саможертва в името на каузата. Вероятно ще ги приемат с отворени обятия и даже може да увлекат масите от ЕС! Ще пият и чай от самовар!
58
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам на нито една дума изречена от тази злобна фашистка бабичка.
57
1
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Дренчев сега ще влиза в затвора.