Рекордно търсене на електромобили в Европа

Голям интерес през годината
2 фев 2023 10:00, Росен Стойчев
80
Рекордно търсене на електромобили в Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Търсенето на електромобили достигна нови нива в Европа, съобщи Блумбърг.

Това е в следствие на екологичните програми на ЕС.

Още по темата
Търсенето продължава да се повишава.

Електромобилите с батерии са 12.1% от всички закупени нови автомобили за миналата година. Това е ръст с близо три процента спрямо предходната година.

Информацията е на Европейската асоциация на автомобилните производители. ЕС прие нови решения в сферата.

Обявено е споразумение за забрана на продажбите на нови бензинови коли до дванадесет години. Продажбите на електромобили са се повишили с 28 процента.

Това се дължи на голямото търсене в Германия и рекордното потребление в Норвегия.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Еврпа, део я гледате днес, няма да я има скоро ...
60
4
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
Браво Европа. Това е бъдещето.
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: 64, То не е като да няма електрички на над 10 години и такъв проблем няма, деградацията на батеряита е около 15%
58
2
 
4
 
! Отговори
Много са скъпи преди 1 месец
А цената на батерията е половината от цената на колата. И след (примерно) пет години - пак нова батерия, занчи пак пари за половин нова кола. Не са за нас. Аз ще си карам старата кола поне още десет години.
57
1
 
6
 
! Отговори
Добър опит! преди 1 месец
Ама не,хората си искат нормалните автомобили! Но продължавайте с пропагандата,нали затова се плаща :)
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харесва ли ни или не, електричките ще заменят ДВГ. Българите естествено не харесват това, но единственото решение е да си организираме собствено производство. Големите автопроизводители от години не разработват нови двигатели и скоростни кутии за коли. Пускат само освежавания на вече съществуващите - основно пипат по софтуера и замяна на компоненти, които вече не се произвеждат.
55
1
 
3
 
! Отговори
Електрическите преди 1 месец
коли на този етап на технологично развитие са индентични на пластмасовите опаковки за еднократна употреба. При тези субсидии , скъпи батерии с кратък срок на експлоатация хората просто ще ги хвърлят и купуват нови. Никой няма да се занимава с ремонти.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рекордни лъжи из медии по тая тема. Никой не им иска електричките.
53
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
До Фен на Вики ДжъстисБрат, ще караш тротинетка и ще ядеш скакалци, това е бъдещето за теб и милиони други след 20 години. Ако си по заможен ще ти е електрическа тротинетката. Това е за да не замърсяваш.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 57 - Имай предвид, че Тесла,които са основнсият на американския и европейските пазари, имаха логистически проблеми и какви ли не забавяни, като за 3 месесеца, продадоха предпоръчки трупани с ГОДИНИ. Не мисля, че този тренд ще продължи да се почкава с темповете, с които очакват някои "анализатори".
51
3
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Новопроизведените коли през 2022 са 80 млн. в целия свят. На този фон електричките са по-малко от 10%. Тази работа не знам как си я представят някои, но цените им ще си останат твърде високи. Най-малкото - няма достатъчно литий за батериите. Моето мнение е, че трябва да се инвестира върху производството на синтетични горива. За производството им се улавя СО2 от въздуха. По този начин ДВГтата стават въглеродно неутрални. В Чили вече работи един такъв завод за синтетични горива.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чик чок - Няма в Норвегия, ама те даже не се водят точно Европа ...
49
0
 
7
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 месец
А на батерии, понеже ще са нужни?!
48
1
 
12
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 месец
Като забранят другите, а за тези които ги имат им вдигат данъците и им налагат екокатегории? Избираш от това което се, предлага. Да ми подарят готварската книга на Грета Тунберг като бонус. Така ще знам след 2 - 3 години, какво ще е разрешено да яде простолюдието
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50 - В Норвеия имаш и масивна отстъпка от първоначалната цена, а данъците там, да не ви казвам какви са. 1.5 двигател се води за голям.
46
4
 
2
 
! Отговори
Милионерче, давай! преди 1 месец
Начи ся - слушайте а пичуви! ЗИмаш едн панелки манелки, слаагш една голяма батерия у мазяята, караш си телсичката и ти излиза без пари!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купуват ги само заради ниските данъци, и то повечето за фирмени коли, ако не бяха нисктите данъци никой нямаше да ги купува.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 46 - Аз това го разправях на едни преди още 10 години. Сега данъците са нулеви, но в момента, в който тези колис танат значима част от общта бройка, ще змаине и безплантя ток, и нулевите данъци, и безплатния паркинг, а застраховките ще са масивни, защото опасността от запалените при удър батерии, е мнгоо по-голяма от заплените ДВГ.
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норвежка фериботна компания забрани превоз на електромобили, понеже има риск от непредсказуемо самозапалване, и на ферибот това води до неспасяеми последствия. Пожарът, при който изгоря ферибот през миналата година, изглежда е почнал от електромобил.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Норвегия вече почнаха да им вдигат и на тях данъците. Сега хем караш кола инвалид, щотот електричката си е кола инвалид, хем плащаш големи данъци.