Българка в Адана: Сега започваме да осъзнаваме колко страшно е всичко

Трагедията е не само загубата на човешки живот, последствията предстоят
10 фев 2023 08:52, Елка Василева
8
Българка в Адана: Сега започваме да осъзнаваме колко страшно е всичко
Снимка: БГНЕС

За съжаление след първоначалния шок от огромната трагедия сега започваме бавно да осъзнаваме всъщност колко страшно е всичко. Това сподели пред БНТ българката Цветелина Тунтева, която живее в турския град Адана, засегнат от земетресенията.

Още по темата
"Трагедията не е свързана само със загубите на човешки живот, последствията тепърва предстоят. Има много срутени сгради, както знаете градовете Хатай и Кахраманмараш не съществуват. В Адана също има много щети, макар и да е встрани от епицентър - цели квартали са обезлюдени, блоковете са силно увредени, напукани", разказа Цветелина.

Вече започват контролирани взривове на опасните сгради, но хората остават без покрив над главите си и тепърва предстои да се разбере колко голяма е загубата за всички, обясни тя.

„От моя приятелка, която работи на летището в Адана, където кацат всички самолети с международна помощ, разбрах, че това са над 500 самолета в рамките не 3-4 дни. Много е силна помощта. Оценява се от наши познати и близки, че българите бяхме сред първите, които пристигнахме да помагаме. Хората бяха приятно изненадани“, каза българката.

На терен организацията е перфектна - раздават се храна, вода и чай на хората, които са останали без покрив, издирвателните акции се провеждат с най-модерни технологични средства, посочи още Цветелина. Конгресният център на университета в Адана и спортните сгради са отворени, за да подслонят хора, тъй като времето е студено и животът в палатки и автомобили е още по-труден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган загуби изборите !
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне 1 000 000 000 ще са им необходими да се построи всичко наново ... А психически няма да се оправят никога ... Дори в някой от тези градове няма нужда да се почва наново,никой няма да иска да живее в този кошмар и ужасни спомени.
4
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво може да прави една българка в Адана, на майна-си-райна?
3
11
 
4
 
! Отговори
към Пангея преди 1 година
Засега си абсулютно безполезно създание, разхищение на органичен материал, от което дори тор за дива ливада не става. Но в бъдеще ти ще бъдеш най-полезното създание в цялата вселена.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пангея към *** - Уау ... може ли, да правиш такова изказване ... ужасен човек си.
1
15
 
9
 
! Отговори
Пангея към орките преди 1 година
Ще ви се предоставят още много възможности да започнете да се осъзнавате ! Замърсените земи са пълни с милиони безименни гробове на невинни жертви !