Земетресение с магнитуд 4,7 в турския окръг Кахраманмараш

По-рано тази сутрин трус със сила 3,9 и в съседния окръг Малатия
14 мар 2023 10:08, Елка Василева
4
Земетресение с магнитуд 4,7 в турския окръг Кахраманмараш
Снимка: архив, БГНЕС

Земетресение с магнитуд 4,7 разлюля днес югоизточния турски окръг Кахраманмараш, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) .

Трусът с епицентър град Гьоксун е регистриран в 9:47 ч. местно време (8:47 ч. българско време). Дълбочината му е била 7 километра.

Кахраманмараш бе епицентър на разрушителните земетресения на 6 февруари.

Засега няма информация за ранени хора и за нанесени материални щети.

По-рано тази сутрин – в 5:27 ч., в съседния окръг Малатия бе регистриран трус със сила 3,9. Епицентърът му е бил в град Батталгази. Дълбочината на труса е била 11:57 километра, информира АФАД.

Броят на жертвите от опустошителните земетресения в Турция на 6 февруари вече е близо 48 5000, а ранените са над 115 хиляди. Вече над месец продължават вторичните трусове на много места в страната, предаде кореспондентът на БТА Нора Чолакова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
Дяволът ебял децата преди 1 година
Си когато нямал работа! Сатаната се забавлява с робите си ! Да се кланяш на рогатия и да се дупиш към небето само по себе си, си е достатъчно гнясссна история, но явно не е достатъчно наказание !
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички съседи,които миналата година проучваха за шистов газ сега ги тресе.Говорят за ХААРП обаче може и да не е ХААРП.Самото проучване на шистов газ си води до земетресения и е възможно някой разлом да са ударили по погрешка.Нас Господ да ни пази!
2
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВСЕКИ ДЕН В ТУРЦИЯ НА ИМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ НАД 4 НЕ Е ХУБАВО НЕЩО ЗА ТЯХ! ОСОБЕНО КАТО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ИМ СГРАДИ СА СТРОЕНИ С 3 ПЪТИ ПО МАЛКО ЦИМЕНТ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ НОВИТЕ, ЧЕ СТАРИТЕ ТУК СА ПРАВЕНИ ОЩЕ ПО КАЧЕСТВЕНО!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да раздават фургоните и да не си играят да строят жилища. Този район е най сеизмичният. За по големи семейства да се наставят няколко фургона и да се направят преходни. . Най безопасното място при земетресения са във фургони и автомобили. Там земята е неустойчива има разломи като каньон направо е страшно.