Путин и Си ще мислят схеми за избягване на санкциите

Пекин обаче ще продължи да се преструва на „безпристрастен посредник“
18 мар 2023 10:04, Нели Христова
9
Путин и Си ще мислят схеми за избягване на санкциите
Снимка: БГНЕС

Схемите за избягване на антируските санкции ще обсъдят Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин по време на преговорите им в Москва на 20-22 март, отбелязва американският Институтът за изучаване на войната, на когото се позовава агенция УНИАН. Интересът на Китай да посредничи в преговорите за прекратяване на войната в Украйна също влиза в дневния ред на преговорите

Както отбелязва институтът в Кремъл обявиха подписването на някои неуточнени двустранни документи и „обсъждане на актуални въпроси на всеобхватното партньорство между Русия и Китай“. Си вероятно планира да обсъди с Путин схеми за заобикаляне на санкциите, за да подкрепи продажбата и доставката на китайско оборудване за Русия, казват анализатори.

Освен това според института Лукашенко помага на Путин да заобиколи санкциите. Наскоро той потвърди, че беларуската индустрия доставя на Русия електронни компоненти. Отделно беларуският диктатор вече подписа споразумения с Китай, според които санкционирани стоки от Китай ще отиват в Русия през Беларус.

Въпреки ясната помощ на Русия, Пекин ще продължи да се преструва на „безпристрастен посредник“ в преговорите между Русия и Украйна. „Си може да се опита да превърне посредническия си успех от нормализирането на дипломатическите отношения между Иран и Саудитска Арабия в по-голямо усилие за посредничество в тази война“, прогнозира институтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Джурналката не знае ли, че схемите отдавна са измислени и спазарени! Тази среща е само един акт на приятелско ръкостискане и тост за бъдещи съюзи. За да се срещет, значи всичко е решено и изчистено, но джурналята-баламурници се надпреварват да "разсъждават" по срещата.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ше го праят ни разправя украинска лъжлива агенциа прекопрвала от лъжлив американски "институт". Да бехте отишли да ги питате вместо да пълните вестниците с глупости. А и въпрса е : сея ний кво да прайм с тая "новина" ?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
китайците спряха войнаята в йемен не в ливан- но наистина е резултат от подобряване отнашенията саудитска арабия иран- ама у нас не смеят да го покажат
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами ще си разделят сверите на влияние - това побърква краварите- кой сдобри саудитите и иран- кой спря войната между тях дето се водеше на територията на ливан- не ги бръснат краварите в близкия изток- саудитите иран кандидати за брикс че и египет и турция- ами ако плъзнат руски дронове в мексканския залив - те от едни китайски балончета напълниха гащите и вдигнаха цялата авиация
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"американският Институтът за изучаване на войната", "УНИАН" .... Ох мале!
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, какво става тука нещо рублите ли са свършили? Форумните путинчета къде са?
2
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин стана любовницата на Китай, сега ще трябва да се старае че и от там ако го наритат остават само черните.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме му на Путин, да му мисли мужика