14 жертви и над 120 ранени при земетресението в Еквадор

Трусът беше усетен и в съседно Перу
19 мар 2023 10:29, Елка Василева
14
14 жертви и над 120 ранени при земетресението в Еквадор
Снимка: архив, БГНЕС

Четиринадесет души загинаха при силното земетресение в Еквадор, което бе усетено и в съседно Перу. Според салвадорските власти трусът е бил с магнитуд 6,5. А според американския Геоложки институт магнитудът е бил 6,8. Според перуанските власти магнитудът е бил 6,7.

Трусът е станал в Южен Еквадор, но бе усетен силно и в Перу. Епицентърът на труса е бил в Балао в Еквадор, на около 140 километра от пристанището Гуаякил, на дълбочина от 44 километра, посочва Франс прес.

Още по темата
Единадесет от жертвите са в еквадорската провинция Ел Оро. Една жертва има в еквадорската провинция Асуай. А в перуанския град Тумбес има също една жертва - 4 годишно дете, което починало, след като върху главата му паднала тухла.

В Еквадор няколко сгради са рухнали или са сериозно пострадали. Смята се, че под развалините на рухнали къщи в Ел Оро има затрупани хора. В община Мачала е рухнала двуетажна сграда.

Най-малко 126 души са ранените в Еквадор.

В Гуаякил, на около 270 километра югозападно от столицата на Еквадор - Кито, има напукани или рухнали стени на сгради. Като предпазна мярка са затворени и три транспортни тунела в града. Кадри, разпространени в социалните медии, показват изплашени от труса хора, излезли по улиците на Гуаякил.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Последния инка преди 1 година
Когато преди хиляди години прадедите ни строяха дворци и пирамиди анадолските троглодити живееха в коптори и колиби ! И сега така !!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Турски секиз мологх преди 1 година
Нащо ерджолан по - просто от последния индианец и по - алчно от истанбулски ром !
9
1
 
11
 
! Отговори
Симон Боливар преди 1 година
Е разбира се Еквадор си е Еквадор ! Къде ще го сравняваш с азиатските мюмюни ? Няколко класи и стотици години напред от турушкото сборище ! Все едно мен да ме сравняваш с дьонмето наречено камилата баща на турците! Индианците от Андите са на хиляди години цивилизация напред от жОнГаЛиТе от Азия!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавно но сигурно света върви към свършека. Няма кътче от земята което да е останало не засегнато от природно бедствие. Които са чели Библията знаят какво ни чака. Само Вярата в Бог ще ни спаси. Всичко друго е илюзия.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага нашите пожарникари в Еквадор ,да отчетат и там дейности
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи в Еквадор строителните предприемачи са по- малко корупирани при почти еднакъв трус в Турция 40 000 загинали в Еквадор 14.Правете си изводите сами.
5
0
 
3
 
! Отговори
Е преди 1 година
До 4 Дотук съм преживял 4 предречени свършека на Света. Единият беше предречен точно по календара на маите.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 Ъхъ. И аз го видях. Спряло е ядрото да се върти.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да се плашите свършека наближава. Ако незнаете ще ви кажа че ядрото на земята е спряло да се върти. Това води до голями аномалии. Не случайно земетресения стават по цял свят и то с високи разрушения. Молете се за душите на близките си и за вас. Знам че не сте много от набожните но го направете поне за децата си.
2
2
 
1
 
! Отговори
Извънредно Положение преди 1 година
Ще се иска официално въвеждане на Извънредно Положение от Президента и Премиера в България заради неадватна Прокуратура и полицаи поради което се позволява без контролно изтезание и убийства на Български граждани!
1
2
 
3
 
! Отговори
Вадете Армията преди 1 година
Въведете Извънредно Положение веднага заради неадекватен Главен Прокурор и корумпирани полицаи убиващи Българи за забавление по особено мъчителен начин в София, Перник, Пловдив, Варна, Бобов дол, Сандански, Русе... !