Папа Франциск иска утре да го изпишат от болницата

Има вирусен бронхит, изисква антибиотична терапия чрез вливане
31 мар 2023 14:42, Елка Василева
8
Папа Франциск иска утре да го изпишат от болницата
Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск иска да бъде изписан утре от римската болница "Джемели", където беше приет в сряда с дихателни проблеми, за да може да оглави службите по време на Страстната седмица, съобщи италианската агенция АНСА, като се позова на свои източници.

Още по темата
Лекарите на Светия отец обаче ще имат последната дума, твърдят източниците. Аржентинският свети отец ще прекара днес третата си нощ в лечебното заведение.

Болницата и Светият престол също така са предприели всички необходими мерки, включително и по отношение на охраната, за да може папата да остане в лечебното заведение и през съботната нощ, казаха източниците.

Ватиканът вчера съобщи, че Франциск е диагностициран с вирусен бронхит, който изисква прилагането на антибиотична терапия чрез инфузия.

Директорът на пресслужбата на Светия престол Матео Бруни заяви, че прилагането на антибиотици е "довело до значително подобряване на здравословното му състояние" и добави, че вчера папата е подновил работата си и "може да бъде изписан през следващите дни".

Източниците от Светия престол заявиха, че тази нощ е преминала "спокойно", а други запознати със случая източници казаха, че "ситуацията е спокойна и успокояваща".
(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Др. Ваксинчев преди 1 година
Абе ваксинирайте ПОПА и да миряса селото.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ не го ли пази, за какво са му болници точно на папата?! Пуснете го, той най-добре си знае, все пак си говори направо с шефа :)
2
0
 
0
 
! Отговори
двата преди 1 година
влюбени трола сами си сьздават статии и сами си ги 4етат
1
2
 
2
 
! Отговори
силно замислЕна преди 1 година
Даааа......утре е ден за размисъл, може пък да фърли гласЪ за Баце!