Настаняват 500 мигранти на шлеп край бреговете на Англия

Той вече е използван с подобна цел от холандското правителство
6 апр 2023 09:28, Елка Василева
19
Настаняват 500 мигранти на шлеп край бреговете на Англия
Кадър: YouTube

Около 500 мъже мигранти ще бъдат настанени на огромен шлеп край бреговете на английското графство Дорсет през следващите месеци, потвърдиха от британското правителство.

Плановете на Даунинг стрийт бяха критикувани от местни жители, правозащитни и благотворителни организации и от депутата от управляващата Консервативна партия Ричард Дракс, в чийто избирателен район ще бъде разположен шлепът, предаде кореспондентът на БНР.

Плавателният съд, който в момента е в Италия, ще бъде значително по-евтин от хотелите, заявиха от министерството на вътрешните работи. Не се посочва каква е цената, но има предположения, че тя ще бъде в рамките на 20 000 паунда дневно.

Шлепът, който е на три етажа и носи името „Биби Стокхолм“, ще бъде закотвен в пристанището Портланд край курортния град Уеймът и ще бъде дом само на мъже, които изчакват разглеждането на молбите им за убежище във Великобритания.

Очакванията са шлепът да бъде използван най-малко 18 месеца. От вътрешното министерство посочиха, че освен че шлепът осигурява необходимите условия за настаняване и предоставяне на здравни грижи и кетъринг, са взети и мерки за сигурност, така че местните общности да не се чувстват застрашени. Шлепът, който разполага с 222 стаи, вече е бил използван с подобна цел от холандското правителство.

Настаняването на мигрантите по хотели, каквато е сегашната практика, струва повече от 6 милиона паунда на ден, твърди правителството. По негови данни в страната има 51 000 търсещи убежище, настанени в 400 хотела.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
българка преди 1 година
Разни там "правозащитници" не били съгласни ? Чии права защитават ? Местното население, което работи и плаща данъци, кой ще го защити от тези престъпници - защото те са престъпници, преминали са нелегално границата, платили са на трафиканти / т.е. учестиници са в трафик/ ? Като са им толкова мили и скъпи, да си ги вземат у дома - да ги издържат, интегрират. Никой не им е забранил да бъдат хуманни. Аааааа - НЕ ИСКАТ ! Даже през ум не им минава да бъдат лично благородни, искат обществото да плаща
12
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Споко! Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер ще ги спасят...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който може да пише го направете гинминистри имате стаж с подобни индивиди
10
0
 
5
 
! Отговори
Британски УчЕн преди 1 година
Шлепът разполагал с клапа за потапяне в случай на екстремни бедствия като бунтове и епидемии. Веселата за решението
9
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 1 година
Вместо депортации - настаняване. А после се чудят, защо ония идват безспир.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасна идея! После го потапят и мигрантският проблем е решен.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
500 мъже.... А жените къде са?
6
0
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А останалите 55 пола къде ще настанят?
5
1
 
25
 
! Отговори
дядо яга преди 1 година
ето ви демокрация в действие.Да ви напомня, че точно това евроатлантиците в България в чак се захластват да ни я пробутват като висша форва на човеколюбие и нии, като в Криворазбраната цивилизация, изостанали прости *** като юрнало се стадо трябва да догонваме. Това с този шлеп всъщност е изолирана колония....сиреч затвор.без да го казват на глас. Закотвят го далеч от кея и който иска да напусне,трябва да плува...Ама е лесно откриваем.Т.е не могат да им избягат. Хитричко...Не като при нас
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И те като нас баровци. По хотели глезят тия ***. Поне нашите пришълци са бели, а там бял човек скоро трудно ще се засича
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка иска европа да е Америка и да цара хаус и безобразие. Омешени народи да няма история само един СУПЕРМЕН !!
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги пускат даже на, сушата хаха а ние цяла година им плащаме луксозни хотели край морето защото не щели фургони
1
0
 
17
 
! Отговори
И чао преди 1 година
И шлепа пробит ...