Католиците са в очакване на Великден

Среднощна литургия ще отслужи папа Франциск
15
Католиците са в очакване на Великден
Снимка: БГНЕС

Католиците и арменците у нас и по света са в очакване на Великден, който тази година те ще отбележат на 9 април. Среднощна литургия по повод Възкресение Христово се очаква да отслужи папа Франциск.

Снощи за католическия Разпети петък той отслужи литургията "Страстите и смъртта на нашия Господ Исус Христос" в базиликата "Свети Петър", предаде БНР като цитира ДПА.

Франциск официално оглави церемонията, но проповедта по време на службата бе произнесена от кардинал Раниеро Канталамеса, който е официален проповедник на Ватикана.

В базиликата "Свети Петър" се бяха събрали много католици, които да отбележат разпъването на Христос на кръста.

Понтификът, облечен в червена одежда, пристигна на инвалидна количка заради сериозните си проблеми с коляното. Освен това той не коленичи за молитва пред олтара в началото на литургията, отбелязва ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Великденкатолици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Както винаги не е в час...то пък кога и за какво е бил проклетия му еретик!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АНТИПАПА
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фин - Сегашният папа позволява на "Пачамама" (не, не си измислям) статуйи и ритуали да си седят из Ватикана и градините й, под предтекст, че били "инклузивни" и отворени към всички. Старият папа, като си подаде оставката, басиликата Свети Петър я ударо гръм ... Два път. Има го на камера.Ама нееее ... Календарът е виновен :)
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чякай? Чувал съм за тези. Не бяха ли еретици, леко?
3
5
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
... главен сатанист...
2
10
 
4
 
! Отговори
Фин преди 1 година
За всички християни, които знаят как се определя кога е Великден той утре - първата неделя, след първото пролетно пълнолуние. Стотици милиони православни се разминават с тази мистерия и не го празнуват. Това е трагедия ...да не кажа направо сатанинскаа работа
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От онзи ден папата официално обяви , че новата религия на Ватикана е ХОМОСЕКСУАЛИЗМЪТ.Вярно и на Борджията му имаше нещо ,а *** тоя е направо психо папа.Това дето бръщолеви не е християнство, камо ли католицизъм.