Католическият свят празнува Великден

Папа Франциск ще отслужи великденската литургия
11
Католическият свят празнува Великден
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск ще отслужи тази сутрин традиционната си неделна великденска литургия на площад "Свети Петър" в Рим, на която се очаква да присъстват десетки хиляди души, предаде ДПА.

По данни на Ватикана миналата седмица на литургията за Палмова неделя са присъствали около 60 000 души.
Тази неделя на католическия Великден християните празнуват възкресението на Исус Христос и по този начин отбелязват победата на живота над смъртта.

След литургията на най-важния празник на Римокатолическата църква папа Франциск ще произнесе и традиционната си благословия и послание "Към града и света" ("Urbi et Orbi") от централния външен балкон на базиликата "Свети Петър".
Светият престол съобщи, че по случай великденските празници, както и "за да изрази радостта от възкресението на Исус Христос", преддверието на базиликата "Свети Петър" ще бъде украсено с около 35 000 цветя и растения от Нидерландия, и ще се превърне в "цветна градина".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Великденпапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма християни а насила християнизирани преди почти 12 века тогава от Византия. Тогава по това време който отказвал насила да приеме християнството е бил зверски убит. В наши дни Геноцид. Възродителен Процес ряпа да яде пред тоа Геницид.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата кога ще каже на хората за Християнизирането на милиони хора днес по целия Свят. Християнизирането в Европа започва в 3 век у нас достига през 8 век. У нас обаче няма мн информация по Темата
5
5
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Католиците да започнат да празнуват БЪЛГАРОРУСКОТО ОТМЪЩЕНИЕ ЗА ИЗЖИВАНЕ НА ИЗКОННО ТО БЪЛГАРОРУСКО КЕЛТСКО НАСЕЛЕНИЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА.НЯМА ПРОШКА ЗА ИЗГАРЯНЕТО НА БОГОМИЛИТЕ ! НЯМА ПРОШКА ЗА БЪЛГАРУСИТЕ ВЕСТГОТИ,ОРИ КОИТО БЪЛГАРОРУСИТЕ БОГОМИЛИ ПОТЪРСИХА ЕДИНЕНИЕ,СЛЕД ПОРЕДЕН ГРЪЦКИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ! КАТОЛИЦИТЕ БЯХА С ЕВРЕИНЪТ ХИТЛЕР ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА! ПРОШКА ЛИ? НИКАКВА ПРОШКА! С ОФЪН НИ ГОРИХТЕ,ОТ ПЛАМЪЦИ ЩЕ ИЗМРЕТЕ,ЕВРЕЙСКА ЗМИЙСКА РАСА ПРОКЛЕТА ФРАНКО-ИБЕРСКА!
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 - Комфортен нихилизъм...
3
5
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Харе Кришна Харе Рама слава на Буда :)))
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - Познаваш ли го?
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицемер с тиара.