Пожар в болница в Пекин взе 21 жертви

Властите разследват трагичния инцидент
19 апр 2023 08:03, Александър Попов
2
Пожар в болница в Пекин взе 21 жертви

Властите в китайската столица започнаха днес разследване на пожар в пекинска болница, взел ден по-рано 21 жертви, след като пациентите се принудили да скачат през прозорците, за да избягат, предаде Франс прес, като се позова на китайските медии.

Тази сутрин около лечебното заведение се забелязваше засилено полицейско присъствие. Полицията се опитваше да попречи на групи минувачи да правят снимки с телефоните си, съобщават репортери на АФП.

Отвън главният вход на болницата изглеждаше почти непокътнат, но на снимки от вътрешността, публикувани от бизнес медията "Цайсин", се виждат изгорели легла и почернели стени.  От едната страна на болничния комплекс се виждаха черни от сажди прозорци и стени и счупено стъкло.

"Според мен това е най-голямата трагедия, разиграла се в болница, в историята на Пекин. Питам се какво може да е причинило този пожар", каза 50-ина годишен минувач. "Тази болница имаше доста добра репутация", добави той.

Сигналът за пожара е бил подаден малко пред 13 ч. вчера. Според медийни съобщения половин час по-късно пожарът е бил потушен, а през следващите два часа спасителите са евакуирали 71 пациенти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Вижда се преди 1 година
Ковид19 е опасна болест.