Банкомати в Румъния били заредени с фалшиви банкноти евро

Банкова институция е била ощетена с около 240 000 евро
Обновена: 3 май 2023 13:00 | 3 май 2023 12:54, Елка Василева
13
Банкомати в Румъния били заредени с фалшиви банкноти евро
Снимка: архив, БГНЕС

Четири обиска се провеждат в Букурещ във връзка със случай, при който банкова институция е била ощетена със сума около 240 000 евро посредством зареждане на фалшиви банкноти евро в банкоматите й, съобщи агенция Аджерпрес.

Прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и полицаи от Дирекцията за борба с организираната престъпност осъществяват четири обиска в община Букурещ във връзка с разследване на организирана престъпна група за пускане в обращение на фалшиви банкноти и измама, съобщи ДРПОПТ.

По случая е известно, че през ноември банкова институция е била ощетена със сума около 240 000 евро, като в продължение на три дни в банкоматите й били заредени 486 фалшиви банкноти от по 500 евро. От тях само шест банкноти са били засечени от мултифункционалните апарати, а останалите са били приети.

Банкнотите са част от много опасен тип фалшификация, посочва Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма. Според дирекцията банкнотите са известни и на европейско равнище заради високото качество на фалшификация и поради факта, че не могат да бъдат разпознати с просто око.

В централната структура на ДРПОПТ ще бъдат отведени двама души за разпит, информира още Аджерпрес.
(БТА, София Георгиева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо в Румъния има банкомати с евро, а не са в еврозоната. Бг защо няма или пак са зад Румъния.:)). Е голям смях, май е объркана държавата с фалшивите евро.
8
0
 
2
 
! Отговори
А СТИГА БЕ! преди 11 месеца
Значи официалните печатари си имат доста добра конкуренция!
7
3
 
7
 
! Отговори
Фалшименто! преди 11 месеца
Румъния НЕ са в Еврозоната, те имат Леи, а не Евро! Банкоматите са заредени с Леи! Ако Румънските банкомати пускат Евро, защо Българските не пускат? Има нещо гнило в новината!
6
4
 
9
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 11 месеца
Откога румънците теглят пари в евро?
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Банкнотите са част от много опасен тип фалшификация" Кой ше ми каже, колко опасна може да бъде една фалшива банкнота? Хапе ли? Драска? Рита докато е в джоба?
4
0
 
7
 
! Отговори
Чудно преди 11 месеца
Нали Кьовеши се беше справила с престъпността в Румъния.Надигнаха се протести срещу нея, за натиск без доказателства и тя избяга в Брюксел да раздава правосъдие. Нещо като нашия Рашков.
3
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ПРИНЦИПНО И АЗ ЗНАМ, ЧЕ БАНКНОТИ ОТ 500 ЕВРО КАТО ЦЯЛО НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ЕС ТА КАМО ЛИ ЗА МИЗЕРНАТА РУМЪНИЯ! ТУК СА НАМЕСЕНИ ТЕЗИ КОИТО СА ЗАРЕЖДАЛИ БАНКОМАТИТЕ И СА ОЧАКВАЛИ ДА МИНЕ ЗАРАДИ ВИСОКОТО КАЧЕСТВО НА ФАЛШИФИКАТИТЕ
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
500 еврови банкноти не се използват. Нещо мирише.
1
7
 
26
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
А във САЩ Фед. Резерв си печата свободно фалшиви долари без покритие, ощетяващи цял свят. Някой ще им напрреи ли забележка? И след като фалшивите евро са като истински, къде е проблема? Просто още малко пари в обръщение, както редовно правят САЩ, а и не само те.