Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове

"Зюддойче цайтунг": Целта е да се създадат антиукраински настроения
8 май 2023 09:08, Елка Василева
163
Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове
Снимка: архив, БГНЕС

Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни градове с цел пропаганда, съобщи ДПА, като цитира европейски медии.

Германският в. "Зюддойче цайтунг" съобщи вчера, че целта на тези действия е да се създадат антиукраински настроения или да се затрудни присъединяването на Швеция към НАТО.

Проучването на вестника е извършено съвместно с германски и скандинавски радио и телевизионни оператори, френския вестник "Монд" и шведския в. "Експресен". То се основава на изтекли документи, за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл. Според докладите малки организирани групи симулират антитурски митинги в голям европейски град например, представяйки се за украинци и агитирайки срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, за да произвеждат онлайн пропагандни материали. Това очевидно има за цел да създаде впечатление за широки антиислямски настроения в Европа.

Сред примерите е демонстрация на предполагаеми членове на украинската общност в Париж в началото на март, които протестираха срещу Ердоган с хитлеристки поздрав и балаклави. Освен това те се подиграваха с жертвите на опустошителното земетресение на 6 февруари.

Според "Зюддойче цайтунг" Кремъл не е коментирал обвиненията.

Според европейските медии провокаторите очевидно са проникнали и в демонстрации по други теми в няколко града, например срещу недостига на медицински сестри, пенсионната реформа и промените в климата, с пропаганда, насочена срещу подкрепата за Украйна.

На тези прояви в Париж, Хага, Брюксел и Мадрид са били използвани отчасти идентични плакати от едни и същи хора, съобщава в. "Зюддойче цайтунг". Снимки от тях са се появили в интернет и са създавали впечатление за широки настроения срещу Украйна.

Разпространението на така изготвените материали в социални медии е било контролирано основно от три акаунта от Санкт Петербург.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните усвоение центове от ония 47 милиона прясно напечатени гущера за "борбата с руското влияние в България". Абе, днес-а, сложете поне едно "спонсорирано от козяк" от кумова срама!
18
14
 
8
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 1 година
терорист на Земята.да живеят ***, докато ги застрелят на руско-фашисткия фронт
17
1
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Дори и да ме си в час,на всеки е ясно,че никой в България не иска:Мита на вносни стоки,gsm по 5 лв. на минута, само бг контрол върху околната среда,без евросубсидии и със затворени граници. Та над 2 милиона българи са в ЕС...нима те ще искат граничен контрол и срок за пребиваване и без право на работа...
16
12
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Да се забранят всякакви протести и стачки в Европа и целия цивилизован запад!! Протестите се организират от Русия!
15
6
 
25
 
! Отговори
Мълдър преди 1 година
Хахахахха, да бе, 100% руските служби са виновни за гениалните решения на есср и страдащия от тях европеец! Ае у лево с тая краварска пропаганда!
14
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя! Костя! Само Костя и ще станем като Беларус!
13
9
 
9
 
! Отговори
Елинор преди 1 година
КАСТАДИНАААААААААВ!!!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КО СТАА БЕ
11
20
 
9
 
! Отговори
Пълно с друсалки преди 1 година
Сега, за надрусаните, които подкрепят Путин по дифолт, това е лъжа. Нооо, "атентатът" над Кремъл онзи ден е "самата истина". Сега почват да изтрезняват от снощната водка, която изпиха пред входа на блока. Ще атакуват сайтовете да списват повръщано до няколко минути.
10
4
 
27
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Аааааа а. Това обяснява протестите и стачките в Европа. Руснаците правели цветни революции. Аз си помислих, че хората са недоволни нещо. Ех, добре. Уверихте ме, че всичко е наред. Няма да протестирам повече колкото и копейки да ми дават руснаците.
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, добре. Европейците не протестират. Те всички са доволни и щастливи от модерните европейски ценности и от политиката на западна Европа. Приветстват новите въведения свързани с въглеродния отпечатък. Доволни са от закриването на фермите и от новите 15-минутни градове. Дори кротичко и с радост очакват да ядат насекоми. Няма за какво да протестират, те са щастливи. Руските тайни служби са виновни.
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 г отга радев кремълски врътна преврат за да коли и беси еднолично като путин русията!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам СТРАНДЖАТА, Зозо и другите умопорпачени да ни разкрият истината
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, в България също. Плащат на ваксинирания Копейкин да крещи колко гърло има, насред градове, села и паланки, против ваксините.
5
4
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Петров и Боширов и тях са ги видели ,как четат заповед за увеличаване на инфлацията в ЕС ,подписана лично от Путин
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе да. Все едно никой не ви мрази безплатно щот сте най убавите
3
20
 
11
 
! Отговори
Ивелина преди 1 година
Нищо чудно...те руските служби това правят и в България, и то от години...създават грешно впечатление за доминантни в обществото настроения и предпочитания. Докато не се освободим от Москва, така ще е...ще имаме прасета в парламента и джуконди в прокуратурата.
2
10
 
19
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Хвърлиха много пари за пета колона в Европа но ефекта не е особено голям...
1
7
 
40
 
! Отговори
На крива демокрация преди 1 година
все руснаците са и виновни!