Биха роднина на съпругата на Макрон при протест във Франция

Протестите са срещу пенсионна реформа на френския президент
17 май 2023 08:22, Елка Василева
33
Биха роднина на съпругата на Макрон при протест във Франция
Снимка: архив, БГНЕС

Роднина на Брижит Макрон – съпругата на френския президент, е пострадал по време на протест срещу пенсионната реформа и е приет в болница, където е под лекарско наблюдение, съобщи източник от полицията, цитиран от ДПА.

Жан-Батист Троньо е бил пребит от протестиращи срещу правителството в град Амиен. Той е бил удрян по главата, ръцете и краката и сега се чакат резултатите от скенер.

Още по темата
Младежът бил нападнат пред семейния магазин за шоколад, който многократно е бил мишена на протестиращи. Нападателите избягали от мястото, след като съседи се намесили, за да спрат нападението, съобщи Би Би Си.

Брижит Макрон каза пред агенция АФП, че е напълно солидарна със семейството си и осъди “страхливостта, глупостта и насилието“ на нападението. "Многократно съм осъждала това насилие, което може да доведе само до най-лошото", каза тя.

Бащата на Жан-Батист Троньо, Жан-Александър Троньо, каза пред френските медии, че нападателите са "прекрачили границата" и са обидили "президента, съпругата му и семейството ни".

Самата  Брижит произхожда от шоколадовата династия Троньо в град Амиен в Северна Франция.

“Той се е свил и е чакал да спрат да го налагат”, каза за местния канал “Франс Блю Пикарди“ Жан-Александър Троньо – бащата на пострадалия – и добави, че синът му е бил пребит.

Освен това той каза, че според много хора компанията “Троньо“ принадлежи на президента.

“Няма никаква финансова връзка, но ние понасяме омразата, която понякога е опустошителна, както се вижда от това, че няколко от нашите магазини са напълно разрушени. Да нападнеш човек, само защото е член на семейството на политическа фигура, е просто “нелепо“, добави Троньо.

Президентът Еманюел Макрон даде интервю в понеделник за френска телевизия на фона на продължаващите протести срещу увеличаване на пенсионната възраст от 62 на 64 години, припомня ДПА.
(БТА, Десислава Николова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Насилието не е решение, но това е народът, отмъщава и на невинни роднини.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не го разбирам Макрон. Античните мислители казват, че ако нямаш ред в дома си, няма да имаш ред и в обществените дела. Колко деца има Макрон? Жена си, ако изобщо му е интересна, само отзад ли я люби? Има ли ред във Франция? Кой забърка кашата с РСМ по време на френското председателство? Какво направи Макрон за Европа? Зелена енергия? Само приказки и провали.
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, това е демокрация. Макрон колкото и да ми е неприятен обясни напоително защо така не може повече. В България отдавна сме в това положение. Пенсията е обезщетение за изгубена работоспособност, а не допълнителен доход, както се приема масово! Поличава пенсия и работи! Да не говорим за"инвалидните".Една брадчедка преди години обикаляше телевизиите как не й давали да бъде касиерка в поща. От БП извадиха ТЕЛК-а й и,че"заболяването"й не позволява да работи това. Тя, нищо ми няма!И събира съчуствие!
26
1
 
7
 
! Отговори
Как го мисли Макарон преди 11 месеца
"Зидар на стълба на 72, програмист на 78, шофиор на тир на 75." - вижда ми се като рецепта за бедствия
25
0
 
5
 
! Отговори
от преди години преди 11 месеца
Някога хората са се пенсионирали на ~55 "добиват право на пенсия при 25 години учителски трудов стаж и 57-годишна възраст за мъжете и 20 години учителски трудов стаж и 52-годишна възраст за жените.". Днес за нас говорим за работа до 70 може би до 80 години. Поколението на децата няма да имат никаква пенсия. Ще работят да хранят сегашните пенсионери, пък за тях нищо няма да има.
24
2
 
2
 
! Отговори
Лена преди 11 месеца
Руснаците им дават 4000 лева
23
0
 
3
 
! Отговори
Вазов преди 11 месеца
Не ***, а истински народ!
22
0
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
НАТООООООВЦИ , НАРОДИТЕ НА ЕВРОПАТА НЯМА НИЩО ДА ВИ ПРОСТИ !!!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 23 До17-ТихомирПротестиращите са млади,а не пенсионери,защото тази пенсионна реформа засяга точно тях бъдещите пенсионери,а не хора,,които са вече пенсионирани....четене с разбиране трябва,преди да се коментира!
20
13
 
2
 
! Отговори
До17-Тихомир преди 11 месеца
Пак ли ,,Народен съд"?!?Това сте вие комунистите -,,трупове да има"!!Не се наситихте на кръв и убийства,само това ви е в главата!!......Никой нищо не е постигнал с твоето мислене ,освен логичен финал и фалит на държавата!.....И защо протестиращите във Франция са предимно ученици и студенти А НЕ ПЕНСИОНЕРИ ?Както казва А.Делон-,,Днес хлапаците говорят за правата си,преди да са научили задълженията си"
19
1
 
13
 
! Отговори
Valio преди 11 месеца
А макарона кога ще го пребият???
18
6
 
5
 
! Отговори
пешо рендето преди 11 месеца
и шопите така трябва да се бият, но няма кой. страхливи гаури
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бият Панковски!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А заплодиха ли го??? Или и той е ялов като макарона?
15
2
 
1
 
! Отговори
Afa преди 11 месеца
а не бе,,
14
2
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Правилно да ДЕФАМИЛИЗИРАТ "МАКАРОНКО/МАКАРЕНКО" и ще капитулира. Всеки знае дали те спазват стриктно всички закони и дали са толкова чисти пред народа си.
13
2
 
20
 
! Отговори
Тихомир преди 11 месеца
Ей така се прави, а не като нас тук с рехавите протести срещу ГЕРБ. Трябваше трууупове да има.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 15. Кои поименно са платените от Кремъл в противен случай си празноглаво плямпало ?
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Aбсолютни МЕРЗАВЦИ! Половината платени от кремъл!
10
2
 
32
 
! Отговори
Бачо Кокоро преди 11 месеца
Ами кой да бият? Макрона се е покрил дебело зад войска и полиция, плащана с парите на хората, които ще трябва да робуват доживот за кефа на изедниците, които нямат мярка.Нищо другом освен бой не може да ги оправи. Браво на франсетат. Така се прави. Жалко че гадовете провалиха демокрацията, така докараха нещата, че не можеш никойнсвестен да избереш.