„Самолетът просто пропадна надолу“ – 7 пострадали при турбуленция

Инцидентът е станал на полет от Хавайските острови до Австралия
4 юли 2023 08:25, Елка Василева
11
„Самолетът просто пропадна надолу“ – 7 пострадали при турбуленция
Снимка: архив, БГНЕС

Седем пътници в самолет пострадаха в резултат на силна турбуленция по време на полет от Хавайските острови до Австралия, предаде АП.

Случаят е от четвъртък. Пътнически самолет на Хавайските авиолинии (Hawaiian Airlines) с общо 175 души на борда - 163 пасажери и 12-членен екипаж - "попаднал в неочаквана силна турбуленция приблизително пет часа след началото на полета", съобщи въздушният превозвач в изявление.

"Самолетът просто пропадна надолу. Не бяхме подготвени", обобщи пътничка пред австралийската национална телевизия. Тя разказа как един мъж си ударил главата в тавана на самолета, след което паднал на пода.

Когато самолетът кацнал в Сидни, медици прегледали на летището трима пътници и ги освободили. Един пасажер и трима членове на кабинния екипаж са били откарани в болница, но вече са изписани.

В края на миналата година 25 души пострадаха при турбуленция по време на полет на Хавайските авиолинии. Шестима от тях - четирима пътници и двама членове на екипажа - получиха по-сериозни наранявания, а самолетът понесе леки щети, припомня АП.

Капитанът на полета от Финикс, щата Аризона, до Хавай, на 18 декември, разказа, че времето било спокойно, а небето - чисто, когато изведнъж пред самолета се появил облак и той нямал време да реагира. Някои от пострадалите пътници не си били сложили колана, въпреки че светлините били включени. Инцидентът станал 40 минути преди кацането в Хонолулу.
(БТА, Николай Станоев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Затова се пътува със закопчан колан.Не пречи и ти предпазва кратуната от близка среща с тавана.
9
0
 
1
 
! Отговори
ИСАК НЮТОН преди 9 месеца
МОЯТ ЗАКОН ЗА ГРАВИТАЦИЯТА ГЛАСИ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЛА НАД ЗЕМЯТА ПАДАТ С ЕДНО И СЪЩО УСКОРЕНИЕ КЪМ НЕЯ. ТАКА, ЧЕ УРАВНОВЕСЯВАНЕТО ВЪЗДУХ, КРИЛО, САМОЛЕТ Е ЕКВИВАЛЕНТНО НА УРАВНОВЕСЯВАНЕТО ПЪТНИК - СЕДАЛКА ИЛИ СЕДАЛКАТА МУ ПОДПИРА МЕКОСТТА. КОГАТО СЕ НАРУШИ ПЪРВОТО ВЪВ СЪЩАТА СТЕПЕН СЕ НАРУШАВА И ВТОРОТО, ОСВЕН АКО ШАШНАТИЯТ ПЪТНИК НЕ ПОДСКОЧИ ЗА ДА СЕ УДАРИ В ТАВАНА, СЪГЛАСНО МОЯТ ВТОРИ ПРИНЦИП.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Облак от нищото намирисва на манипулция на климата. Пак някой си е играл с копчетата. Добре, че никой не е пострадал сериозно.
7
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 9 месеца
Всъщност, в западната преса вече няколко пъти публикуваха статии за това как климатичните промени предизвиквали турбуленция. Днес няма зарзават в кварталната бакалия - климатични промени. Баба Гица се спъна и падна - климатични промени. И т.н., и т.н.
6
3
 
2
 
! Отговори
Топ мрън преди 9 месеца
Добре , че не е пропаднал нагоре самальота
5
1
 
26
 
! Отговори
сУмалиец преди 9 месеца
хората казват преди всеки полет: "Препоръчваме да останете със закопччани предпазни колани през цялото време на полета". но... винаги има "по-хитри".
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заспал е.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Летя си аз на 10000м, небето чисто и изведнъж - БАМ облак от нищото. А в окото кораб плува.
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
О НЕ, НО НАЛИ СА КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ГО НАПИШЕТЕ
1
16
 
8
 
! Отговори
Жоро от Есватини преди 9 месеца
Обожавам турбуленциите, особено ако са предизвикващи писъци у част от пасажерите.