Димът от пожарите в Гърция стигна до Либия

Пожарите продължават да бушуват в южната ни съседка
Обновена: 18 юли 2023 11:33 | 18 юли 2023 11:29, Елка Василева
4
Димът от пожарите в Гърция стигна до Либия
Снимка: архив, БГНЕС

Продължава гасенето на пожарите в Гърция. Изгорели са много къщи, но няма жертви. Огнената стихия не е засегнали туристически райони и туристите продължават почивката си, предаде кореспондентът на БНР.

Над 15 километра е огнения фронт на пожара в област Беотия, близо до планината Парнита. Въпреки усилията над 100 пожарникари през нощта огънят се разгаря от вятър, който променя посоката си, съобщават огнеборците. Очакват днес поне частично да ограничат разпространението на огъня след включване отново на самолети и хеликоптери, които гасят по въздух.

Изгоряха къщи, но не позволяват на евакуираните да се завърнат поради опасност за живота им.

Димът от пожара достигна до Либия, съобщават гръцки медии.

Пожарът в Лутраки, на 80 километра от Атина, продължава да е активен по информация от Гражданска защита. Ограничено е движението на огнената стихия, като в гасенето се включиха и военни сили. Много къщи изгоряха напълно, споделят местните жители.

Днес отново е тежък ден с високи температури и силен вятър предимно на островите в Егейско море. Властите предупреждават за бдителност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ГърциядимЛибияпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
To aко погледнете картата на NASA ще видите, че само през последните 24 часа има на всякъде страшно много пожари, буквално по всички обитаеми континенти.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За пожарите в "развита" Канада спряхте да пишете. а се оказва, че те продължават да са много обширним, зашото Канада била на практика много зле с техника и организация за гасение на пожари. Освен това, е важно да се знае, защото изискванията за въглеродни емисии, които ни налагат, реакно отчита само една част пт тях, а замърсяването поради немъдливост, въпреки че си богат, не се счита за престъпление.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анализ преди 9 месеца
И пожарите са от глобалното затопляне, и студовете, и валежите, и жегите, и пандемиите, и войните, и....