До 5 г. затвор за българина, осквернил Колизеума

Прокуратурата в Рим ще му повдигне обвинение
Обновена: 18 юли 2023 12:18 | 18 юли 2023 12:18, Стела Стоянова
38
До 5 г. затвор за българина, осквернил Колизеума
Снимка БГНЕС

Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния български турист, който миналия месец издълба името си и това на приятелката си в Колизеума в Рим с помощта на ключове, съобщи АНСА.

Срещу Иван Димитров, който е от български произход, но живее в Англия, са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство, за което е възможно да бъде осъден на затвор от две до пет години.

Той е бил идентифициран, след като управата на парка Колизеум е била предупредена за инцидента от видеоклип, за който се твърди, че е заснет от двойката и публикуван в социалните мрежи, и е уведомила полицията.

Оттогава са извършени още два вандалски акта срещу 2000-годишния паметник.

27-годишният Иван Димитров, който също се нарича Иван Хокинс, беше заснет от камерата на американския летовник Райън Луц, докато издълбава с връзка ключове думите „Иван и Хейли 23“ в тухлената зидария.

Роденият в България Иван е бил в Рим с дългогодишната му приятелка Хейли Брейси, на 33 години, миналия уикенд. Мъжът работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки. Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Още по темата

Райън публикува видеото онлайн, след като се натъква на Иван, облечен в синя тениска и къси панталони, докато обезобразява тухлената зидария. Райън казва: „Ти сериозно ли? Това е шибано, човече. Глупаво е“.

Отличителен черен спортен часовник с кръгъл циферблат на китката му съвпада с този, който Иван носи на страницата си във Фейсбук за фитнес тренировки. Хейли, която е облечена в бяло и носи раница, остава с лице към стената. При намесата на Райън, Иван просто се обръща и му се усмихва безумно, преди да насочи вниманието си към издълбаването на името си и това на Хейли на стената.

Райън публикува кадрите на уебсайта Reddit и клипът му бързо стана известен, само в YouTube той беше гледан над 220 000 пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: българинКолизеума
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Африканска Италия преди 9 месеца
Исляма умишлено ще преселва и занапред чернокожа Африка в Италия като шантаж и изнудване че римляните са използвали въоръжени РОБИ да изтребят германците...............Причината е че Исляма въвежда робството над чернокожите африканци и се опитват да си измият дирника с Ватикана и Италия...............Доказано САЛАДИН имал армия от чернокожи РОБИ а западноевропейците тогава още нямали чернокожи РОБИ
25
1
 
1
 
! Отговори
Папагал Рома преди 9 месеца
Робовладелецът Марк Аврелий отворил оръжейните магазини и въоръжил робите като им заповядал да изтребят абсолютно всички германци но умрял край Виена и синът му Комод се съюзил с германците...............НЕ им вярвайте на Вавилонските Блудници Ватикана и Рим
24
0
 
0
 
! Отговори
НЕМСКИ език преди 9 месеца
Вандалите рушащи всичко са говорили латински после италиански и това са ВАРВАРИТЕ....................................... ГЕРМАНСКИ РОБИ и ОЩЕ РОБИ са построили Римско-Ромската изродщина
23
0
 
2
 
! Отговори
Раглан преди 9 месеца
Не е българин. Ингилизин е.
22
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 9 месеца
Така,така да се научи съвременния младеж, че света не се върти около него и не е с нищо специален и важен, та да разваля паметници на хиляди години.Кой си ти бе? Никой и никой ще си умреш!
21
0
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 9 месеца
Тук спокойно може да вземеш чук и да рушиш някой паметник - казваш, че е в знак на протест и готовоМомчето е протестирало против робството как ще го сьдите
20
1
 
1
 
! Отговори
Свободен ЗИДАР преди 9 месеца
ВИЗАНТИОН е по-древен град от Рома......... Константин Велики управлявал Православното Християнство от Лондон заради кървава гражданска война и замазвал Мира с това че във ВИЗАНТИОН правят ЗИДАРИЯ.
19
0
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
Пък тук се къпеш в Рилските езера и няма никакъв проблем. Нито те намира някой, нито те глобява, нито съд и арест. Влязла онзи ден да се подмие жената ама човещинка. Кво й дреме. На тяхната група всичко е позволено.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Група туристи на посещение при пирамидите. Екскурзоводът пламенно обяснява историята им. В края се чува - хайде ве нарисувай го тоя *** и да си тръгваме. Бас държа, че произведението на изкуството на Колизеума е от този жанр.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз германеца дето оскверни Колизея оп чек че забравих те са повече хора от другите.Лицемерие и двойни стандарти е нещо питично
16
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 9 месеца
До 15-ти , да ама това е паметник и трябва да остане, за да се помни варварсвото, иначе може да се забрави и ...повтори!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Древните Римляни били възвишени като Карл Маркс.....даже на поезия ги избивало гледайки как германци,гърци им строят римските пътища,амфитеатри и прочие
14
4
 
5
 
! Отговори
изкуствен интелект преди 9 месеца
ОСКВЕРНИЛ Е ЕДИН ПАМЕТНИК НА ВАРВАРЩИНАТА. ИЗБИВАНЕ НА ХОРА КАТО ЖИВОТНИ ЗА КЕФА НА БОГАТИТЕ. НА ТОЗИ КОЛИЗЕУМ МУ ТРЯБВА ЕДНА БОМБА
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега и по 5г. за психодесните осквернители на паметници.
12
0
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Тоз да не се е помислил за нашиу джийзъс ?
11
2
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Не е български,а британски турист.Притежава британски паспорт.Произходът му не български.Родом е от махалата в Лом.Мисирките да престанат да му лепят български етикети.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мен ме интересува какво прави прокуратурата и съдилищата в България, а не някакви подобия на човек в междинно развитие (има кратка дума за това, но се звездицира) от България в Италия! На рилските езера продължават да карат туристи с джипове! По италиански 100 000 глоба, конфискация и пет години! Ще стане ли България някога държава със действащи закони, защото закони има и няма смисъл да се пишат нови и да се печели време, докато някой си построи хотел за птички или подпорна стена с хотел!
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересни стандарти имате, днеса. Помня преди години писахте статия в която ни изчетохте лекция как Кристо не бил българин щото вече бил гражданин на друга държава. Обаче ако става дума за някаква изцепка вместо гражданин на друга държава ни представяте субекта като българин.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно е препаратиран
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така трябва. "ЗА" съм строги присъди за всичко. Разхайтените общества се нуждаят от корави закони.