В Сингапур екзекутираха жена за първи път от близо 20 години

Тя била призната за виновна за трафик на 30,72 грама хероин
Обновена: 28 юли 2023 10:12 | 28 юли 2023 10:05, Елка Василева
35
В Сингапур екзекутираха жена за първи път от близо 20 години
Снимка: архив, БГНЕС

Сингапур екзекутира днес 45-годишна своя гражданка за трафик на наркотици, предаде Франс прес, като се позова на сингапурските власти.

Това е първата екзекуция на жена в града държава от близо 20 години.
       
Екзекутираната е била призната за виновна за трафика на 30,72 грама хероин - количество, повече от два пъти по-голямо от това, за което в Сингапур може да бъде наложено смъртно наказание.

Жената, която е била осъдена през 2018 г., "се възползва от редовната законова процедура и имаше адвокат през цялото време на процеса", съобщиха властите. Тя е обжалвала присъдата си, като жалбата ѝ е била отхвърлена от горната съдебна инстанция на 6 октомври миналата година. Била е отхвърлена също и молбата ѝ до президентството да бъде помилвана.

Става дума за първата екзекуция на жена в Сингапур от 2004 г.

Изпълнението на смъртни присъди в Сингапур започна отново през март миналата година след пауза от две години заради коронавирусната пандемия, отбелязва Франс прес. От март миналата година досега са екзекутирани 15 осъдени на смърт.         

В Сингапур действа едно от най-строгите законодателства в света по отношение на наркотиците - за трафик на повече от 500 грама канабис и на повече от 15 грама хероин може да бъде наложено смъртно наказание.
(БТА, Божидар Захариев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Равенство на половете. Броят трябва да бъде равен.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Номер 30 преброй пострадалите от наркотици първо. После опитай да изброиш щетите върху обществото и рисковете за оцеляване на цивилизацията. После опитай да изчислиш сложността на проблема да бъдат отстранени наркотиците от обществата. После поживей 1 месец в Сингапур да видиш за какви успехи става въпрос. Справедливо наказание е доживот за такива, само че защо им е да живеят доживот зад решетки.
29
2
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 8 месеца
Като гледам колко радушно подкрепяте смъртното наказание, чак да се втресе човек. Първо между сурови наказания и ефективно правораздаване има разлика, но явно за много хора това е сложно за разбиране. Второ- колко от вас ще издадат дилъри дори да ги познават? Трето - на чужд вртат и няколко въжета са малко, а ако ваш роднина или познат стъпи накриво, ще подкрепяте ли така лесно екзекуциите? Присъщо на тълпата е да иска кръв и глави да се търкалят. Пребройте се само колко сте кръвожадните
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Честно да кажа, направо им завиждам на Сингапур за законите, които имат.Евала!Поздравления! Ние сме тотално далече на обратния бряг по ефективни и строги присъди, гола вода сме тук. Наркотрафикантите са масови убийци и за тях единственото логично наказание е смъртното.
27
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Има бъдеще в тази държава.
26
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 8 месеца
Можеш иначе ставаш като Филипините или като ФАЩчето
25
2
 
2
 
! Отговори
ффф преди 8 месеца
сига шъ има ли икономическо ембарго на Сингапур
24
4
 
26
 
! Отговори
Всеки преди 8 месеца
който е посещавал Малайзия е виждал предупредителните надписи на летището в Куала Лумпур. На 5 (пет) езика те предупреждават какво ще ти се случи за опит за вкарване на наркотично вещество в страната. Бесили са даже американци. И никой не е успявал да ги спаси. Няма президент, няма министерство, няма разни организации. И така трябва да е!
23
22
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
НЕ СЕ РАДВАЙТЕ ЗАЩОТО ТОВА Е ЖЕСТОК РЕЖИМ! НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕШ СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА 15 ГРАМА. МИ ВСЯКО ЧЕНГЕ ЩЕ ВИ ПОДХВЪРЛИ 15 ГРАМА! ПРИМЕРНО ТАЯ Е ОТКАЗАЛА НЕЩО НА НЯКОЙ РОДНИНА НА ЧЕНГЕ И ТОЙ Я Е НАТОПИЛ СЪС ДРОГА!
22
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Никога осъдения на смърт не трябва да знае кога ще го екзекутират. Присъствал съм на екзекуция в началото на 90 те в Югоизточна Азия . Осъдения го закараха в мед.пукт ,превърнаха го защото беше ранен,смях,майтапи,и после го гръмнаха в тила .Изобщо не усети нищо .
21
1
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ЕТО ТОВА СЕ КАЗВА РЕЖИМ! ДА УБИЕШ НЯКОЙ ЗА 15 ГРАМА! ТУКА В ЕС ХВАЩАТ ПРАТКИ КОКА В ТОНОВЕ И НЯМА И ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА САМО УСЛОВНИ!
20
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Ужас . Да си знаеш деня и часа кога ще умреш ..?!
19
3
 
11
 
! Отговори
българина преди 8 месеца
а сащ и скапания ес 75 г агенции служби затвори присъди.... нпо та за наркомани, е за това бъдещето е на изтока, всичко се прави по правилния начин ....
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дали Америка и ЕС са и дали ше бъдат най-добрите места за живеене? Развита икономика без наркомани. А представете си, че имате право на работа, бизнес, свобода, но строги закони срещу дрогата и въобще всякакъв род престъпления?
17
2
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 8 месеца
Браво и в България трябва да има подобни присъди за пласьорите
16
1
 
14
 
! Отговори
Браво преди 8 месеца
Президента на Сингапур е Халима Ясуф, вярваща мюсюлманка. Жълтите са най-добрите мюсюлмани, вземат вярата на сериозно и са много съвестни. Малайзия и Сингапур са строго ти за правене на бизнес и за живот страни.
15
2
 
14
 
! Отговори
баба Кичка преди 8 месеца
А с крадливите политици дали са по милостиви или тях направо на площада ги думкат за назидание, не като при нас, ние им викаме, кради маминото, кради още повече, научи и другите да крадват, така както герб научи пп
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми ние живеем в рай за престъпниците тогава бе!
13
1
 
44
 
! Отговори
Смъртна присъда ли?! преди 8 месеца
А тук пиян,дрогиран блъска и убива Милен Цветков и даже съдът го признава за умишлено,получава 9 години от които 3 бил излежал вече!А другия две девойчета очисти и не се знае дали изобщо ще лежи,че чак и полицаите му помагат да се прикрие!
12
1
 
11
 
! Отговори
Сега е момента преди 8 месеца
"целия свят" да осъди категорично и строго! Санкции, още вчера!