Великобритания изпрати по погрешка секретни мейли до съюзник на Русия

Служители сгрешили имейл адреса и ги пратили до Мали
28 юли 2023 10:33, Стела Стоянова
38
Великобритания изпрати по погрешка секретни мейли до съюзник на Русия
Снимка БГНЕС

Министерството на отбраната на Обединеното кралство започна разследване, след като поради печатна грешка служители изпратили електронни писма, съдържащи класифицирана информация, до близък съюзник на Москва, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Малък брой“ имейли, предназначени за Пентагона, са били изпратени до Мали поради случайно пропускане на буквата „i“ от имейл адреса.

Британски служители изпратиха съобщенията на адрес, завършващ с .ml – домейнът на западноафриканската държава, а не с .mil, какъвто е този на американската армия.

Миналата седмица в САЩ беше разкрита същата печатна грешка, поради която милиони военни имейли били адресирани до Мали.

Твърдеше се, че мащабът на британския гаф, за който първи съобщи лондонският вестник „Таймс“, бледнее в сравнение с американския.

Говорител на министерството на отбраната каза: „Започнахме разследване, след като малък брой имейли бяха препратени по погрешка към неправилен имейл домейн. Убедени сме, че (електронните писма) не съдържат никаква информация, която би могла да компрометира оперативната сигурност или техническите данни. Цялата чувствителна информация се споделя в системи, предназначени да сведат до минимум риска от погрешно насочване.

Министерството на отбраната постоянно преглежда  процесите на работа и в момента започва да работи по програма за подобряване на управлението на информацията, предотвратяване на загуба на данни и контрол на чувствителна информация.“

Мали беше сред шестте африкански държави, на които руският президент Владимир Путин обеща безплатни доставки на зърно след пропадането на сделката за износ на украинско зърно през Черно море.

Московските наемници от ЧВК „Вагнер“ също са разположени в Мали, за да се бият заедно с армията срещу джихадистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо не става по грешка, особенно пък ако после го пише и в днесбг.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вярвам, че е станало точно така. Друго не бих си и помислил!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Алабалистики за балъци.
26
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа, преди 9 месеца
и един мармот завива шоколад в станиол :)
25
0
 
7
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Даа и руснаците ще се хванат на тези глупости. Все едно пощите им са в abv.
24
0
 
2
 
! Отговори
Мандо преди 9 месеца
Хахахаха тея са същите комици , катоо зеленски. Предполагам че повечето са разведени ...причина , пратили а смс на жена си вместо на любовницата си ....top performance , на нато хахахахах
23
0
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 9 месеца
Путин е виновен !!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
ИЗВОД: преди 9 месеца
навсякъде по света хрантутниците са мър зеливи, мър ляви в служебните си задължения и не кадъррни! Даже 1 мейл не могат вярно да пуснат! В частния сектор няма да ги търпят и 5 минути!
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тО ВИЖТЕ КОИ СА СЪЮЗНИЦИТЕ НА рАША ХАХАХА
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разбира, че трябвало да пише-Малий!?
19
3
 
13
 
! Отговори
FUCKGOVERMENT преди 9 месеца
Хххахахаха , браво все така да грешите *** репитилски колонизатори!!! Путин вече знае информацията и е пред вас с поне 10 крачки!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Веднага домена на Мали да се смени за в помощ на необразованите служители на Великобритания! Предлагам от Мали да стане .али!
17
1
 
8
 
! Отговори
Т-шака Зулу преди 9 месеца
До дрън дрън ярина! - за малийци! чакай то сме си такива, щом ни управляват тикви, кристали, мравояди, гноми, шишита и тем подобни... по- зле сме от африканци хахаха
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, да, пропуснали били едно i и пратили мейла "без да искат". На тези глупости могат да се хванат само простите наглосакси и краварските им издънки. Оня ден гледах видео как водещия спира случайни минувачи в Ню Йорк да им задава въпроси. Единия не познаваше стрелките на часовника, и нито един не успя да посочи кои държави са воювали в американо-мексиканката война.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя секретната поща само по и-мейли се изпраща и то в удобен за прочитане от всеки който я отвори вид.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Програмист -Тцтцтц програмист ли си или претендиращ за такъв. Това което си написал е най-голямата глупост която мога да прочета.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това се нарича дезинформация, ама си мъчлете, да не се усетят сибирските алкохолици, че им подават фалшиви данни. Щом номера е минал веджъж и руснаците са се хванали на въдицата, сега го повтарят пак.
12
1
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 9 месеца
Много просто има. Създайте домейн със съвсем различно име и там да се пращат писмата, а този домейн да препраща към проблемния домейн. Няма как да се объркат, ако името е съвсем различно от домейна, собственост на Мали.
11
0
 
21
 
! Отговори
Шефрет преди 9 месеца
Ингилизите ,че са прости,прости са ,но са още по прости ,ако си мислят ,че руснаците ще се хванат на подхвърлена нарочно информация)
10
0
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Аааааа трябва да има някаква грешка ! Не са ли ги откраднали руснаците ?