Трус от 4,1 по Рихтер край гръцкия остров Крит

Земетресението е станало малко след полунощ
2 авг 2023 09:33, Елка Василева
6
Трус от 4,1 по Рихтер край гръцкия остров Крит
Снимка: архив, БГНЕС

Земетресение с магнитуд от 4,1 по скалата на Рихтер е било регистрирано малко след полунощ в морето край гръцкия остров Крит, съобщи АНА-МПА.

По данни на гръцкия Институт по геодинамика трусът е бил засечен в 00:52 ч., а епицентърът му е бил на 30 км южно-югоизточно от селището Закрос в Източен Крит и на 421 км югоизточно от Атина.

Не се съобщава за пострадали хора и щети.
(БТА, Петър Къдрев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 8 месеца
Е, да кажеш, че плажа на Плака е камъни е меко казано глупаво. Като посъбереш пари, посети Крит, вземи си автомобил под наем и го обиколи. И тогава пак пиши тук!
5
1
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 8 месеца
Йерапетра е най-южната точка на остров Крит и там има най-много българи! Дори протестират, че няма дипломатическо представителство на България на острова, защото им е трудно да пътуват до Атина при нужда. Пренаселено е от българи! Относно земетресенията там, те се случват често. Не е нещо необичайно. Относно плажа Плака, това е каменист плаж, един от най-лошите на Крит! Така, че спрете да пишете глупости, когато сте виждали Крит само на картинка, че ставате да смях!
4
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 8 месеца
Първо, къде съм писал, че Плака е в южната част? Второ, прави разлика между туристи българи, и такива които са на ратайски позиции като работници. И да, в южната част на острова не се докопват от нашите. За щастие.
3
2
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 8 месеца
Очевидно нищо не знаеш за остров Крит. Първо Плака е в северната част на Крит и второ на остров Крит е една от най-големите български общности в Гърция. Има и български училища и ако питаш мен този остров си е едно голямо село. На мен изобщо не ми харесва в нито едно отношение
2
0
 
2
 
! Отговори
Крит преди 8 месеца
е едно страхотно място с едни от нй-хубавите плажове в света. Плажната ивица на село Плака е нещо уникално. А отсреща има един особен остров, Калидон, туристическа атракция, ама за малко и за през деня. Никой не замръква там. Мързи ме да пиша защо. И най-хубавото е, че българи, сърби и румънци трудно се докопват до южната част на Крит.
1
3
 
0
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 8 месеца
Във фаза пълнолуние има повишена сеизмична активност, знае се отдавна.