Проблем със самолета провали обиколка на германски министър

Понякога човек наистина е урочасан, заяви Бербок
Обновена: 15 авг 2023 09:51 | 15 авг 2023 09:49, Елка Василева
40
Проблем със самолета провали обиколка на германски министър
Снимка: архив, БГНЕС

Германският министър на външните работи Аналена Бербок отмени едноседмичната си обиколка в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи заради проблеми със самолета, с който трябваше да отиде там, предаде ДПА.

Вчера заради проблеми със самолета Бербок закъсня с началото на обиколката и остана блокирана няколко часа в Абу Даби, откъдето трябваше да поеме към Австралия  и днес да се заеме с официалната програма на визитата си. Малко след излитането от Абу Даби обаче самолетът на Бербок трябваше да се върне обратно там заради технически проблеми.

Първият неуспешен опит на Бербок да отпътува от Абу Даби за Авсралия беше вчера сутринта. След планирано кацане за презареждане с гориво възникна технически проблем с правителствения самолет, с който министърката пътуваше и той трябваше да се върне в Абу Даби.

Вторият опит за полет продължи също кратко и самолетът Аърбъс A340-300, в който е била минисърката, се върна в Абу Даби в 2,57 ч. местно време поради възникнал технически дефект. Пилотът съобщил, че става дума за същия проблем със задкрилките, който самолетът е имал и вчера сутринта. Той пречел на машината да достигне нормална височина  и скорост на летене.

Пилотът заявил, че е говорил за проблема с тестови пилоти на "Луфтханза" в Германия и те са му казали, че подобен проблем със задкрилките не е имало преди това никога. Самият пилот каза, че точно такъв проблем също не е имал през годините си на пилотиране на самолети. Причината за проблема си оставала мистерия.

"Понякога човек наистина е урочасан", заяви Бербок в първа реакция на проваленото за втори път в рамките на ден отпътуване за Австралия и на обиколката й в трите страни като цяло.

Дипломат номер едно трябваше да посети за първи път в Австралия. Тя планираше да отиде в Канбера и  Сидни. Набелязана бе нейна среща с австралийската й колежка Пени Уонг. Освен това Бербок трябваше да върне предмети, датиращи от колониалната ера, на племето каурна в Австралия. Предметите бяха от колекцията на музея "Граси" в Лайпциг и включваха дървен меч, копие мрежа за риболов и щик, които имаха свещена стойност за каурна.

Не за първи път Бербок има проблеми при пътуване с германския правителствен самолет. В средата на май тя се оказа блокирана в Катар заради спукана гума на колесника на самолета.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма нищо, ще обърне на 360 градуса и ще продължи напред.
28
0
 
3
 
! Отговори
Алена, преди 8 месеца
Аналллена...
27
0
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Не ми се мисли за леопадрите -щом правителствинети им самолети не летят!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
26, трудно ще стане това, защото ще се появи друга веднага. Проблема на тези в парламента е, че партията има над 30% полпулярност в Източна Германия, и лека по лека набира и в западна. И нищо чудно, предвид управляващите в момента, каквито ги надробиха и съвсем ясно показаха кой командва парада. Шолц типично се е покрил като мишка, само излезе да каже каквото са му спуснали от Вашингтон.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази еко-кукумявка, е буквално външен министър. Тя е само извън Германия. Откак е на поста, забрави за екологията, яхна държавния самолет и тръгна на екскурзии, за сметка на данъкоплатеца. Така де, мандата е само 4г, а света е голям, няма време за губене Където и да иде, каквото и да каже - забърква скандал.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Германия, обсъждат да се забрани в Бундестага партията Алтернатива за Германия .Демокрейшън а?
23
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 месеца
Христо, напълно си прав. Точно такава е тази креатура.
22
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До Дааа/8 "Жалко за Германия, щом таз малоумницаа е министър." - що жалко? Немците САМИ си я избират. Заслужават си я. А германия - такова нещо не съществува за тях (а само за неграмотните като теб).
21
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 месеца
Пу да не и е уроки.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим и четирите области?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имаше предизборен клип в юатюб преди изборите в Германия, говори с две деца и им казва, че ако не се справим с климатичните промени и температурите се повишат, ще умрат на 40 години, по точно каза "не искам децата да не доживеят до 40 години", да знаят децата от малки да слагат соларки на покрива, да карат илектрик, иначе ще умрат на 40 години.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин няма проблеми със самалета и ще ходи на килимчето при Ким да се моли за оръжие!!
17
2
 
13
 
! Отговори
да и преди 8 месеца
дадем спартана , не се чупи . После може да ни върне Фалкона си . Тя е умна . Меркелска възпитаница .
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 13 жорето Що бе, щом Германия й плаща фризьора, значи не е толкова зле там. . . . . Аз сам си плащам фризьора, защото имам още пари!
15
2
 
7
 
! Отговори
боко преди 8 месеца
Тая аз я фризирах, мамина душица, ама оня де подготвяше самолета нещо развали работата
14
4
 
20
 
! Отговори
Danyor преди 8 месеца
Най "зелената" екоактивистка и МВнР на света за двете принудителни кацания в Абу Даби изсипа на главите на на арабите 150т керосин, за да кацне с празни резервоари. Те я призовават да спре да яде, за да не изхвърля метан. Поне малко да компенсира замърсяването.
13
1
 
12
 
! Отговори
жорето преди 8 месеца
Що бе, щом Германия й плаща фризьора, значи не е толкова зле там
12
3
 
18
 
! Отговори
Ауууу преди 8 месеца
провали се екскурзията на това не само безполезно, но и вредно създание
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чаай ся - Пишити министър, а на снимката жена. Ней ли министарка? Или си е сменила пола? Немска му работа, еййй ...
10
3
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 8 месеца
Тази е идеала на съвременната американска неоколониална политика. Насадена с подкупи и корупция безмозъчна и неграмотна женичка с нарисувана на цветен принтер диплома. Тази за чистачка в детска градина не става!