Европа няма да изолира Русия постоянно

Това обяви австрийски дипломат
21 авг 2023 22:29, Росен Стойчев
64
Европа няма да изолира Русия постоянно
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавите в Европа няма да могат да изолират Русия постоянно. Това обяви австрийският външен министър Александър Шаленберг, съобщи ТАСС.

Дипломатът настоява, че няма вариант за пълното прекратяване на диалога с Русия. Шаленберг смята, че това ще доведе и до изключването на Централна Азия.

"Русия ще си остане най-големият европейски съсед. Реално не можем да обсъждаме важни теми без да включим руската страна в диалога", добави Шаленберг.

Още по темата


Припомни, че страната продължава да е основна фигура в големите международни групи. Обяви, че Европа има платформа за диалог с Русия.

Настоява, че тя ще е много важна за европейските държави. Продължава да настоява за диалог.

Австрия е една от европейските държави, опитващи да поддържат диалог с руското управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
Гей преди 8 месеца
Евро гейове.
54
4
 
14
 
! Отговори
Филип преди 8 месеца
Ама човека е прав. Какво мъркате, като вдовици за...Европа без Русия не може.
53
13
 
5
 
! Отговори
Идентичен преди 8 месеца
Европа не може да изолира нацистка Германия.....въпреки концлагерите и ВСВ., която е в разгара си. Същите аргументи и преди 90г. Същите фашисти,пардон рашисти и същия резултат.....тотален разгром на фашизма в Германия и Русия,но с цената на милиони животи..,
52
17
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
На тези нещастни анонимковцище им кажа, че зомбита са руските въшкарници заедно с мазния плъх и убиец Путин,а както виждам, и самите те са жалки поплювковци! Паяци!
51
13
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
И този е жалък недоубит комунист! Нещастен поплювко, Русия трябва да бъде напълно изолирана, докато води такава имперска политика!
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Посока Южнодонецк, Времевски район. Зомбитата на киевският наркокартел се опитват да се закрепят в горските пояси в източните покрайнини на Harvest. Руските войници вече са напуснали селото, но не позволяват на зобинацитата да се укрепят - нанасят се артилерийски удари, използват се FPV дронове за атака на вражеска техника както на предната линия, така и локално в тила.
49
5
 
4
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
На запад от Вербовое, след прехвърлянето на два допълнителни отряда на два бронетранспортьора Stryker, парашутистите от 82-ра бригада успяха да изтласкат ВС на РФ от няколко опорни точки. Сега зомбитата на киевската хунта се опитват да се окопаят в района, въпреки загубите.
48
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Посока Запорожие, район Ореховски. Зомбитата на киевският наркокартел продължават да атакуват позициите на ВС на РФ на рубежа Работино-Върбовое. В северните покрайнини на Работино зомбинацитата продължават да действат, опитвайки се да се закрепят на позиции. По тях работят артилерия и авиация и периодично са изтласквани от позиции, но те се завръщат с нова сила. Всъщност северната част на Работино е в сивата зона.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Артьомовск и околностите. Зомбитата на киевският наркокартел атакуваха позициите на ВС на РФ на южния фланг - в района на Андреевка (той се намира точно на юг от Клещеевка). Зомбинацитата загубиха няколко единици техника и се оттеглиха. Като цяло обстановката в района остава относително стабилна, интензивността на бойните действия значително е намаляла.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Източно от района на Харков, Купянски район. ВС на РФ продължават да атакуват позициите на зомбинацитата в района на Синковка. По-рано имаше съобщения, че селището е почти освободено - тази информация се оказа преждевременна. Основните битки се водят на изток от селището, артилерията и авиацията работят по зомбитата на киевският наркокартел, като методично се изтласква от укрепените им позиции. Има принудителна евакуация на граждани от 68 населени места на Харковска област.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киевският наркокартел се опита да удари военно летище в Калужка област. Тази сутрин неизвестен дрон се разби на територията на летище Шайковка. Оказа се, че е извършена неуспешна диверсия с цивилен хеликоптер, преоборудван с взривно устройство и подсилена батарея. Заплахата е забелязана навреме и свалена. На мястото на катастрофата е избухнал пожар, който е потушен без участието на Министерството на извънредните ситуации. Няма щети.
44
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
"Наблюдаваме внимателно пазара за възможни нарушения на тавана на цената. Струва си да се отбележи, че транзакции над 60 долара, които не използват коалиционни услуги, не са нарушение на тавана на цените и значителна част от руските петролни транзакции все още използват коалиционни услуги", каза говорителят на Министерството на финансите на САЩ Меган Ъпър. Заплахите и натискът не помогнаха Русия да бъде поставена на колене - време ли е за пазарлък?
43
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Западът купува руски петрол над тавана на цените - Bloomberg. Прагът, определен за цената на руския петрол от 60 долара, се провали - цената на суровините непрекъснато се покачва, а петролните танкери от ЕС продължават да акостират в руските пристанища. Западът успя да постигне само лек спад в обема на превоза на товари и застраховките (до 40%). В същото време в САЩ започнаха да говорят за вратички в законодателството, според които на западните страни не е забранено да купуват руски суровини.
42
11
 
3
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 месеца
Путин му е правил бибитки, явно.
41
7
 
3
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 месеца
*** му е правил бибитки, явно.
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Австрия, руски шпиони почти, колкото България!
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Австрия не членува в НАТО и няма глас при вземане на решения в Алианса.
38
3
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 8 месеца
Нещо и това грозде взе да накиселява
37
15
 
14
 
! Отговори
Зеле с ориз и гъби преди 8 месеца
Жалко, че след 2 години ще видим Европа на колене да хлопка на вратата на Кремъл, но това няма да е последното инижение за тесногръди те ни уж съюзници. Най лошото е, че ще се направят сами роби за да угодят сега на една прогнила система която е на системи от края на 80те. Кой разбрал разбрал, кой не да си глади пионерската връзка и да си търси комсомолски билет, а тия *** лопатета го могат до съвършенство.
36
4
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 8 месеца
Тогава *** и живей активно при руските такива.