Ким Чен Ун иска укрепване на военноморските сили на КНДР

Трябвало да са готови за война, да поддържат постоянна бойна готовност
29 авг 2023 08:15, Елка Василева
8
Ким Чен Ун иска укрепване на военноморските сили на КНДР
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за укрепване на военноморските сили на страната, обвинявайки САЩ, че са превърнали водите край Корейския полуостров в "най-нестабилните води с опасност от ядрена война", съобщи държавната медия КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В реч по случай Деня на военноморския флот Ким заяви, че "шефовете на бандите" на САЩ, Япония и Южна Корея са обявили редовни съвместни военни учения, съобщи КЦТА, очевидно визирайки срещата им на върха на 18 август в Кемп Дейвид, Мериленд.

На първата самостоятелна среща между лидерите на САЩ, Южна Корея и Япония, тримата се договориха да задълбочат военното и икономическото сътрудничество, тъй като се стремят да демонстрират единство на фона на нарастващата мощ на Китай и ядрените заплахи от страна на Северна Корея.

"Поради безразсъдните конфронтационни ходове на САЩ и други враждебни сили водите край Корейския полуостров се превърнаха в най-голямото място в света за концентрация на военна техника, в най-нестабилните води с опасност от ядрена война", каза още Ким.

Миналата седмица Южна Корея и САЩ започнаха летните учения "Щит на свободата", предназначени да засилят взаимодействието при съвместните им действия срещу ядрените и ракетните заплахи от страна на Северна Корея, посочва Ройтерс. Пхенян отдавна заклеймява ученията като репетиция за война.

Ким заяви, че военноморските сили на Северна Корея трябва да са готови за война, да поддържат "постоянна бойна готовност", и призова за "радикално" модернизиране на техните оръжия и оборудване. "Той подчерта, че военноморските сили на КНДР ще се превърнат в компонент на държавното ядрено възпиране, изпълняващ стратегически задължения", съобщи КЦТА.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Ким е мъдър и знае, че който не храни своя армия ще храни чужда, като японците.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хахахахаха
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Простолюдието няма какво да яде, той си живее в лукс и бленува за оръжия.
4
1
 
9
 
! Отговори
... преди 7 месеца
това е един мнооог голям мафиот! който е накарал над 25 млн. души да му слугуват! Това как да е ама тия 25 млн гладуват мизестват умират от болести дето дори в африканските страни са изчезнали преди векове! А другото е, че путинофилята тука постоянно ми обяснява и ЛЪЖЕ как то в северна корея бил рая на земята! бах го!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Догодина Ким Чен ще си удвои самолетоносачите!
2
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 месеца
Който иска мир да се готви за война. Пълничкият оризар е разбрал че без големи бомби те бесят с кран ако не слушаш.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глупости