Мексико екстрадира в САЩ сина на Ел Чапо

Той ще бъде изправен пред съда за трафик на дрога
16 сеп 2023 08:45, Александър Попов
2
Мексико екстрадира в САЩ сина на Ел Чапо
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Синът на мексиканския наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман, който беше арестуван след кървава престрелка с мексиканските власти по-рано тази година, беше екстрадиран в Чикаго, за да му бъдат повдигнати мащабни обвинения за трафик на наркотици, предадоха световните агенции.

32-годишният Овидио Гусман Лопес, за когото се смята, че е поел управлението на могъщия картел "Синалоа" след ареста на баща му преди седем години, е един от четиримата синове на Ел Чапо, наричани "Чапитос". По-рано тази година в Чикаго беше публикуван обвинителен акт срещу него.

От синовете Гусман Лопес, който е известен като "Ел Ратон" или "Мишлето", е единственият задържан. Според медиите той е заловен в Кулиакан, Мексико, през януари тази година след тежка престрелка битка, в която загиват 10 войници и 19 заподозрени.

Според източник от правоохранителните органи Гусман Лопес е бил транспортиран със самолет до Чикаго вчера следобед. Възможно е той да се яви първоначално в американския съд "Дирксън" още в понеделник./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Ел ЧапоОвидио Гусман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой има изгода са ги държат тея наркоси вече деситилетия. Ако искаха до сега да бяха ги пръснали от бой с армията. Че и до тях е най силната армия в света.
1
6
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните турски гейове:)))