Силен взрив избухна край летището в Ташкент

Според местните власти ситуацията е овладяне
28 сеп 2023 08:00, Красимир Ангелов
3
Силен взрив избухна край летището в Ташкент
Снимка: БГНЕС

Силен взрив избухна близо до летището в узбекистанската столица Ташкент и предизвика пожар, съобщава БТА.

Причините за експлозията са неясни, като според едно от съобщенията става дума за "силен удар от мълния". Министерството заяви, че на мястото е разположена специална полева лаборатория за разследване на взрива.

Малко по-късно бе обявено, че пожарът е овладян, а положението е под контрол, съобщи узбекистанското министерство на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.

"В резултат на бързите действия на служителите на министерството на извънредните ситуации огънят беше редуциран", посочи ведомсвото в социалната мрежа Телеграм. "Обстановката е напълно овладяна."

В социалните мрежи се появиха кадри и снимки, на които се виждат пламъци и голям стълб пушек да се издигат в нощното небе.

Полетите на Международно летище Ташкент излитат и кацат в обичаен режим, показват данни от сайта FlightRadar 24.

В 22,15 ч. по Гринуич към летците е издадено предупреждение, че една от пистите на летището ще бъде затворена за излитане и кацане между 02:00 и 07:00 ч. по Гринуич днес, но ще бъде осигурена част от нея за рулиране. Не се посочва причина.

Според публикация на "Дарьо" в социалните мрежи в министерството на извънредните ситуации е постъпил сигнал за пожар в един от складовете в местния градски квартал "Сергели", избухнал след силен взрив. Местната телевизия "Нова 24" съобщи, че става дума за експлозия в митнически склад, посочва Франс прес.

Не се съобщава за тежко ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: взривпожарташкент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
2, засяга ме до толкова, до колкото твърдим, че живеем в правова държава. Ако премиерът признае, че живеем в една терористична територия, в която властва закона на джунглата, няма да ни е чудно какво става с органите, които по конституция трябва да осигуряват живота и безопасността на всеки български гражданин.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имат министерство на извънредните ситуации и имат резултат от бързите действия на служителите. Ние като нямаме и до ден-днешен не знаем нищо за извършителя и организатора на убийството на Трактора. Щом нашите разследващи са толкова безпомощни, защо не поискат международна помощ?