Тайван произведе първата си подводница

Много се надценяват, коментираха в Китай
Обновена: 28 сеп 2023 15:23 | 28 сеп 2023 15:23, Петър Бойчев
27
Тайван произведе първата си подводница
Снимка БГНЕС

Тайван представи днес първата си в историята подводница собствено производство, предаде Ройтерс, като отбеляза, че това е огромна крачка в дългогодишния проект за укрепване на отбраната на острова срещу китайския военнноморски флот.

Островната държава, смятана от Китай за негова територия, заложи собствената си програма за подводници като ключова точка от амбициозния си проект за модернизация на въоръжените си сили с оглед на почти всекидневните военни учения, които китайската армия провежда в близост до нея в демонстрация на сила, съобщи БТА.

Президентката на Тайван Цай Ингвен, която даде начало на плана при заемането на поста през 2016 г., представи днес първата от осемте нови подводници в южния град Гаосюн. Цай обяви, че подводницата, която ще носи името "Нарвал" (по името на арктическия зъбат кит, бел. ред.), ще влезе на въоръжение през 2025 г. Тя ще се присъедини към две подводници, които Тайван е закупил от Нидерландия през 80-те години на миналия век.

Запитано за подводницата и как тя може да възпре китайска обсада на острова, министерството на националната отбрана на Китай заяви на редовната си пресконференция, че Тайван "се надценява и опитва нещо невъзможно". "Що се отнася до предотвратяването на навлизане на Китайската народноосвободителна армия в Тикия океан, това са идиотски глупости", заяви говорителят на китайското военно министерство У Цян пред репортери в Пекин.

Първата подводница, чиято стойност е 48,36 милиарда тайвански долара (1,53 милиона щатски долара), ще използва бойна система от американската компания "Локхийд Мартин" и ще носи произведени в САЩ тежки торпеда "Марк 48".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: КитайподводницаТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съдейки по снимката - е на нивото на северно корейските
16
0
 
0
 
! Отговори
Много е евтина преди 6 месеца
Можем да си купим точно 1000 броя за същата сума като 180-те Страйкър-а.
15
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
1. Тежките РСЗО на Китай практически покриват цялата територия на Тайван... Тоест ПВО и ВВС ще бъдат поразени. 2. БТР, БМП, Плаващи танкове има само в Китайската Армия които могат да преплуват пролива. 3. Китайския Флот е голям колкото този на САЩ(освен по брой Самолетоносачи)
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мнооо крива още от сега бе, Да беха я поизчукали малко.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китай е доста жегнат от възможностите на Тайван. Като това са идддиотски глупости Китай може да се пробва да докаже че подводницата на Тайван не струва. Но освен да се перчи със самолети и кораби на 100 километра от бреговете на Тайван Китай не смее да предприеме друго, защото чичо Сам бие много лошо по жълтите дуппета.
12
3
 
4
 
! Отговори
излагация преди 6 месеца
Абе да минат през Горубляне малко да я барнат, да стане УНИКАТ. Глей кво мяса.
11
2
 
12
 
! Отговори
Крундел преди 6 месеца
тайванците правят едно от може би най-сложните неща на планетата, та подводница да не могат?хахаха, шегички... китайците правят лошо, като се опитват да плашат родата, защото тайванците не са решили не са направили и ядрено оръжие, между другото прилича на положението северна и южна корея, на юг произвеждат и имат реактори, колко ли е трудно да направят ядрено оръжие...
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние един котлон неможе да произвеждаме а сме спецове по всичко да ви *** и държавата и народа ..
9
3
 
10
 
! Отговори
гларус преди 6 месеца
Евтина е и за туй е с такива заварки.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китай създава изкуствено слънце , 3 пъти по-силно от естественото !
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ех българино един пирон не си заковал а говориш ,затова че хората са произвели подводница....какъв бай *** си ти ,плювко !!!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе циганистански ***, Тайван произвежда най-високата и сложна технология позната за сега на човечеството и държи монопол в производството. Всички от всичко разбирате, докато не дойде време да плащате месечните сметки.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пичуе, като пишете, мислите ли?! Как може една военна подводница да струва 1,53 милиона долара! Объркали сте с 3 порядъка цената.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прилича на нещо поръчано от Алиекспрес.
3
6
 
12
 
! Отговори
Кеиводол преди 6 месеца
Цялата е крива! Да не са прекалили със сакето като са я произвеждали!
2
0
 
11
 
! Отговори
И Бе Гето преди 6 месеца
Имаше подводница но Домуса я върна на скрап и направи първият си милион.Сега предлагам да използваме *** му като подводница..
1
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Ми видели са колко са качествени немските подводници в Пирея и са решили, че каквото и да направят, ще е по-добро от тях.