Жертвите на пожара в испанска дискотека вече са 13

Трагедията се разигра в Мурсия
4
Жертвите на пожара в испанска дискотека вече са 13
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жертвите на пожара в дискотека в Испания вече са 13, предаде Франс прес.

Трагедията се разигра вчера рано сутринта в Мурсия, в югоизточната част на страната. Труповете на жертвите са откарани в местния институт за съдебна медицина за идентификация, като три от тях бяха идентифицирани чрез пръстови отпечатъци, а при останалите ще бъдат използвани ДНК проби.

Сградата, в която се е намирала дискотеката, в която бяха намерени телата, продължава да бъде претърсвана от спасителни екипи. Властите са изготвили списък с 15 имена на лица, които са изчезнали след пожара.

Той се е разразил около 6 ч. сутринта местно време на улица в квартала Аталаяс в Мурсия, където имало няколко дискотеки. Труповете били открити в дискотеката "Фонда Милагрос", но пламъците са обхванали още две дискотеки - "Театър" и "Голдън".

Пожарникарите са изгасили пожара за един час, но издирвателните операции са затруднени от опасността от рухване на опожарените помещения.

Заради трагедията са обявени три дни на траур в Мурсия. Кралят на Испания Фелипе Шести изрази болката си и потреса си от случилото се и благодари на спасителните екипи за достойната за примера работа, която те вършат на мястото на пожара. Съболезнования изрази и премиерът Педро Санчес./БТА 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Путин е виновен!
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво ни интересува нас? Няма ли да съобщят коя лодка е потънала в Зимбабве.
2
3
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 6 месеца
Много напечено е било
1
4
 
2
 
! Отговори
х преди 6 месеца
Явно страстите са се нажежили.