Медици отказват да напуснат северна Газа

Не искат да изоставят пациентите си
13 окт 2023 10:58, Стела Стоянова
29
Медици отказват да напуснат северна Газа
Снимка БГНЕС, архив

Няма начин един милион души да бъдат безопасно преместени от северна Газа в рамките на 24 часа, казва Небал Фарсак, говорител на Палестинския червен полумесец в град Газа, съобщи Би Би Си.

„Какво ще се случи с нашите пациенти? Имаме ранени, имаме възрастни хора, имаме деца, които са в болници", попита той.

Фарсак добави, че много медици отказват да се евакуират от болниците и да изоставят своите пациенти.

„Хората нямат къде да отидат. Това е смисълът. Да чуваме бомбардировки в целия район и същевременно молба към хората да се евакуират в друг район с това голямо разрушение на инфраструктурата и пътищата и тези ограничения на движение, е просто нещо невероятно", отбеляза говорителят.

Междувременно египетски политик твърди, че този ход е опит на Израел да принуди палестинците да се преместят от Газа в Египет.

„По този начин палестинската кауза ще бъде напълно ликвидирана“, каза Мустафа Бакри, депутат в египетският парламент. „Египет никога няма да се съгласи да участва в този план, а палестинците няма да напуснат земята си и ще останат непоколебими, независимо от жертвите, които им струва това", пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: медициГазаевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Е.Л. преди 6 месеца
Не оставиха на Израел възможност да прояви разбиране, изправиха го пред ситуацията да стигне докрай .
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се правят на ударени, тъй като Израел ги предупреди и прикани да напускат още преди да почнат да бомбардират.
27
1
 
8
 
! Отговори
След САЩ и Англия преди 6 месеца
изпраща военни към източното средиземноморие . Тия Хамас ще излязат "много опасни" щом мошетата сами не могат да се справят и викат за помощ е ясно колко са прехвалени армейските им способности без помощ от големите .
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европа всяка година им дава милиони евро на тия *** и пак не се оправят, та вие искате държава да им се даде? Кво ще стане Швейцария на Близкият Изток ли? То трябва да покажеш капацитет, само с вдигане на пръстчето не става!
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Достойна позиция на медиците. Така трябва да бъде.
24
7
 
11
 
! Отговори
Докога преди 6 месеца
Евреите тормозят всички държави около тях за да са добре те. Ливан, Сирия, Египет. Всички вече са приели милиони палестинци. Сега искат да разкарат и останалите от земите им, за да са рахат онези. Няма такива наглеци и терористи. А има решение на ООН за две държави. То вече няма къде след всички окупации. Абсолютно нагласена история беше за да имат картбланш пред света да направят поредният золум сега.
23
8
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 6 месеца
Саудитска Арабия, Дубай, ОАЕ...... Всички тези държави, дръпнаха последните години и то защото погледнаха към Запада! Факт! Дори Саудитска Арабия, много скоро ще стане партньор с Израел и САЩ! То затова е и този конфликт, създаден от Иран!
22
1
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 6 месеца
Война, бой и това е, винаги така е било. Естественото състояние на човечеството е по-скоро това.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До евроатлантист Като им е дадена от Йехова, да го молят той да им я върне! Кво хленчат за помощ от останалия свят? И без това смятат всички останали хора за животни. Да си говорят с шефа си и да се оправят!
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига с тая мантра, че евреите превърнали пустинята в оазис. Саудитска Арабия, Дубай, ОАЕ и т.н. са араби и държавите им също са като градини, даже повече от Израел. Някой даде ли възможност на палестинците да си имат държава, за да видим дали и те не могат? Не, нали! Израел ги набута в концлагери под открито небе.
19
9
 
6
 
! Отговори
Ахмаци прости! преди 6 месеца
Отхвърлиха новината за обезглавени бебета, а не за убитите бебета! Бе те тия палестинци не се ли научиха за толкова години, че израелците не прощават. И сега както всички много добре знаете, ще ги смачкат! Буквално! И няма кой да ги спаси. САЩ са зад Израел, а на РФ не и до палестинците. Има си достатъчно грижи!
18
9
 
4
 
! Отговори
евроатлантист преди 6 месеца
Евреите са пострадали при холокоста, редно е сега целият циливилизован да застане зад тях и да изпъдят всякакви араби и мусюлмани от обетованата земя, която е дадена на евреите от Йехова.
17
2
 
12
 
! Отговори
Joker преди 6 месеца
Ако върнем времето назад, то 99% от държавите в момента не са си на мястото! Какво е това връщане непрастанно в миналото? Ами дайте да си върнем земите на динозаврите, те са били преди нас!
16
4
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 6 месеца
Глупости , евреите също живеят по тия места от хиляди години.Древен Рим ги разбива след въстание преди 2000 години избивайки вероятно поне 100 000 души , огромен брой за онова време , останалите разселва из покрайнините на империята ( мнозина идват в Европа) и едва през миналия век им дават право да имат отново държава обещавайки такава и за палестинците.Само че палестинците са излъгани и оттам идват всичките кланета до днес.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите да се изселват в Украйна, Зеленски ще им се зарадва. Голяма и плодородна земя ще имат и ще направят най-силната държава в Европа. Така ще се сложи край и на двата конфликта - и в Близкия Изток, и в Украйна. Путин по евреи няма да стреля.
14
6
 
8
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
УдрИ , Вова !Точно сега е моментът да изравните Киев със земята и никой копче няма да може да ви каже !!! 24 часа предизвестие за изселване и ги почвайте !!!
13
7
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 6 месеца
Евреите са ги оставили в пустинята! Било е мечешка услуга, колкото да се отърват! Само че, те превърнаха пустинята в оазис и арабите им завидяха!
12
5
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 6 месеца
Самите израелски военни казаха че нямат данни и не могат да докажат за "изклани" бебета.Когато обаче медиите и политиците зад които знаем чий пари стоят започнат да налагат единствено едната страна е ясно какво се получава.А израелците през годините са избили хиляди палестинци включително немалко деца .
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите що не се разкарат от там? И без това е било некадърно решение да им пльоснат държавицата насред араби. Кой тъъпaк изобщо го е измислил? И двете религии - и тяхната, и мюсюлманската религия, са враждебни към друговерци. Който е измислил, че Израел трябва да е точно там, ги е прецакал и ги е обрекъл на постоянни конфликти и войни.
10
7
 
17
 
! Отговори
До 6 преди 6 месеца
Умник , палестинците са на земята си от хиляди години ! Да си учил история и да си чувал за Древна Палестина ?!!Великобритания и останалите дадоха на евреите държава и просто излъгаха палестинците , а евреите ставаха все по-нагли и искаха да откраднат и това което не им беше дадено.