Журналист: Китай и Русия показаха несъгласие с международния ред

Мнението е на Тодор Радев
18 окт 2023 11:25, Росен Стойчев
80
Журналист: Китай и Русия показаха несъгласие с международния ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай възлагаше големи надежди на форума "Един пояс, един път", а току-що приключилото издание беше десетото юбилейно. Това каза в ефира на Euronews журналистът от радио Китай Тодор Радев.

Още по темата
В речта си пред форума тази сутрин Си Дзинпин очерта няколкo акцента и те бяха свързани по-скоро с бъдещото развитие на инициативата.

Те най-общо казано предвиждат ускорен път на железопътната свързаност между Китай и Европа, изграждането на нови логистични коридори в Азия, повече споразумения за свободна търговия и инвестиции с повече страни, каза още Радев.

В началото на инициативата се залагаше на големи инфраструктурни проекти, но сега се дава фокус на по-малки такива. Като нови приоритети китайският лидер посочи също проекти, свързани с развитието на онлайн търговията, високите технологии, включително и изкуствения интелект.

Тази визита на Владимир Путин в Китай има един втори план, който е символен – да покаже несъгласието на Русия и Китай със сегашния международен ред, който според тях се доминира от Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: китайсреща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един факт-запада се самоизолира. Останалия свят се обедини. Прошляците западни се самозакопаха. Дайте газ, дайте, дайте.....ах, че сте лоши.
6
12
 
19
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
И Втората световна война няколко държави тръгнаха да променят световния ред и бяха поставени на място. Свободния свят е готов на всичко, за да брани свободата и демокрацията.
5
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре че има кой да се изкаже вместо нас. Щом западът не ни чува, да чуе лидерите от Китай и Русия.
4
18
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
Световния ред си е много добър. Бой по комунистите и агресорите.
3
8
 
30
 
! Отговори
Цитат преди 6 месеца
САЩ налагат на Европа своята икономическа линия, опитват се да заменят законите с някакви правила, това са "някакви глупости" и "безсмислици". "През цялото време звучи: "Вие трябва, вие сте длъжни, сериозно ви предупреждаваме". Кои изобщо сте вие? Какво право имате да предупреждавате? Избършете си очите, епохата на колониалното управление отдавна е минало.......Путин
2
6
 
12
 
! Отговори
краварката преди 6 месеца
Най-ниският е в левият ъгъл :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китай и Русия не са приятели. В политиката приятели няма, но отсвирването на Запада и изолирането му тече в пълен ход. Общ враг.