Медии: Северна Корея е създала най-мощните ядрени сили в света

Режимът засилва развитието на ядрената и ракетната си програма
Обновена: 6 ное 2023 07:58 | 6 ное 2023 07:58, Елка Василева
31
Медии: Северна Корея е създала най-мощните ядрени сили в света
Снимка: архив, БГНЕС

Под ръководството на своя лидер Ким Чен Ун Северна Корея (КНДР) успешно е създала най-мощната ядрена сила в света, съобщиха държавните медии на страната, докато режимът засилва развитието на ядрената и ракетната си програма, предаде южнокорейската агенция Йонхап.

Още по темата
Твърдението беше публикувано на фона на спекулации, че Пхенян е във финалната фаза на подготовката си да направи трети опит за изстрелване на военен шпионски сателит след два неуспешни опита през май и август.

"Със силата на революционната индустрия на управляващата Корейска трудова партия ядрената сила на страната рязко се увеличи и твърдо достигна най-високото в света равнище", се казва в редакционна статия на водещия севернокорейски вестник "Родон синмун" ("Вестник на работниците").

В стремеж да се изтъкнат постиженията на Ким през тази година в статията се споменават тестовото изстрелване на междуконтинентални балистични ракети от типа "Хвасон" и срещата на върха между севернокорейския лидер и руския президент Владимир Путин през септември в руския Далечен изток.

Северна Корея заяви вчера, че е определила 18 ноември за "ден на ракетната индустрия", за да отбележи миналогодишното успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Хвасон-17".
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
мисиркини заглавия преди 5 месеца
Абе все пак северняците има с какво да си защитят интереса от краварите!
20
3
 
3
 
! Отговори
Знаехте ли че преди 5 месеца
В КНДР има опашки за банани, а в РБ няма?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ахахахаха, колко манипулативно заглавие: Медии... а в съдържанието ... севернокорейските медии....
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От ракията се поумнява, бегета мозъчни клетки, политолози и водолази разберете че Бай ви Кимчу е най добрия хип хоп изпълнител и български държавник.
17
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 5 месеца
Кога започва бомбардирането?епруветки ще има ли?
16
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Ми хвалят се с каквото имат хората. При комунизма имахме двама космоновти, сега се хвалим с детски рисунки пратени в космоса и драг куин шоу-та.
15
3
 
13
 
! Отговори
Бе преди 5 месеца
като има краваропоклонници, какво правите тук ми не сте в САЩ? Ааа, забравих! След толкова години *** за *** и правене на бибитки, за там трябва виза! Пък и хич лесно не ги дават въпреки натягането. Даже и там не обичат плазмодиите!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен16 Хаха ха ха значи 26 мил. мизерстват... много, ама много по-зле от онова дето му казваха ГДР, с висок прираст, и с висока скорост се юрнаха към онова дето му казваха ГФР, или си забравил, или не знаеш ха ха ха ха пътувай към този благодат...
13
4
 
2
 
! Отговори
= преди 5 месеца
Опа, посмали ***. Все пак вярно е че имат една голяма бомба и тя се вижда на снимката с капела на главата
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 13 А бе, 60ро60иден ***! СК е вече с над 26 000 000 милиона население! Виж им прираста за последните 10 г. А после виж и нашия и си прави изводи кой умира от глад! Бе що така почти няма фанатизиран евроатлантик, който да не е будала?
11
2
 
9
 
! Отговори
Памперс фул! преди 5 месеца
Жълтокафявите медии в потрес!
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Глад, мизерия, канибализъм, 1.3милиона армия, примитивизъм, 1800$ бруто продукт , 18 милиона население, срещу 50 от другата страна, 40000$, продукт и износ в цял свят. Ако не е Китай, ще ги прегазят за няколко минути.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонимеН 8 Интересно! НАТОвски експерти са категорични, че СК притежава ядрено оръжие, но внука на бай Ganьо твърди обратното!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 10...оправете си автоматичната цензура..исках да напиша...и..д..и..
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Много странно..какво е странното..*** да живееш в СК....времето при бай Тошо ще ти се види най голямата Демокрация...
6
6
 
10
 
! Отговори
Нали гладни бяха, преди 5 месеца
а сега най мощни? Четете ли съчиненията си в редакцията? Значи имат техниката, технологията и най-вече хората за това!
5
16
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
СЕВЕРНА КОРЕЯ НЯМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И НИКОГА НЕ Е ИМАЛА! НО СЛЕД КАТО ВИДЯХА, ЧЕ И ИРАНСКИЯ РЕЖИМ СИ ЗАМИНАВА ГИ Е МНОГО СТРАХ ВЕЧЕ!
4
8
 
17
 
! Отговори
Много странно преди 5 месеца
Тоз не е нападал нито Виетам нито Либия нито Сирия и Ирак.никой не е нападнал пък го изкарват злодей и лош .
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво се напъва този запъртък....измислил една ракета...а онези който са я измислили преди 70 и кусур години къде ли са сега...а бе да има войнствена риторика...нали се учи от Някой...
2
5
 
11
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 месеца
Вместо да помисли какво да направи, че икономически да тръгнат в добра посока, те правят оръжия за милиарди. И от космоса се вижда, че на всички събития хората фалшиво го уважават.