Над 500 души са ранени при катастрофа в метрото на Пекин

Причината за инцидента е бил обилният снеговалеж
15 дек 2023 12:37, Елка Василева
1
Над 500 души са ранени при катастрофа в метрото на Пекин
Снимка: архив, БГНЕС

Два влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона на обилния снеговалеж, в резултат на което бяха приети в болница 515 души, включително 102 със счупени кости, съобщиха властите, цитирани от ДПА и Асошиейтед прес.

Инцидентът е станал снощи в западната част на китайската столица на надземна част от линията Чанпин от обширната метросистема.

Хлъзгавите релси са предизвикали автоматично спиране на първия влак. Следващият отзад влак, движещ се по нанадолнище, е поднесъл и не е успял да спре навреме, се казва в изявление на градския транспортен орган, публикувано в социалните мрежи. Службите за бърза медицинска помощ, полицията и транспортните власти са реагирали и всички пътници са били евакуирани. Двадесет и петима пътници са под наблюдение, а 67 са били в болница тази сутрин.

Необичайно силният сняг, който започна да вали в сряда, предизвика спиране на някои влакови операции и затваряне на училища, припомня АП. Остават в сила предупрежденията за заледени пътища, екстремен студ и нови снеговалежи. Очакваше се температурите през нощта да паднат до минус 11 градуса. Няма обаче данни за смъртни случаи в резултат на зимните бури, които засегнаха обширна част от Северен Китай.

Детските градини в Пекин остават затворени, а началните и средните училища преминаха на онлайн обучение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не е. 500 души за Китай е все едно 0,5 души за България.