Над 4 милиона гърци имат неплатени данъци

Общо задълженията им възлизат на 5 милиарда евро
21 дек 2023 13:02, Елка Василева
20
Над 4 милиона гърци имат неплатени данъци
Снимка: архив, БГНЕС

От началото на годината милиони гърци не са си платили данъците.

Опозицията настоява за промени в данъчното облагане на лица с ниски доходи, предаде кореспондентът на БНР.

За първите 10 месеца на годината над 4 милиона гърци не са платили данъци, а обемът на неплатените задължения възлиза на 5 милиарда евро, съобщават от Агенцията по приходите.

От опозицията коментираха, че гърците потъват в неизплатени данъци, докато премиерът Кириакос Мицотакис говори за силна икономика.

"Числата говорят сами по себе си", категорични са депутати от опозиционните партии.

Над 4 милиона физически и юридически лица са под заплаха от арест за непокрити данъчни задължения, а срещу милион и половина длъжници са приложени мерки за изпълнение, съобщават адвокатите.

Опозицията настоява за данъчни облекчения, защото 40% от гърците са в "черния списък" на данъчните власти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Новозеландец преди 4 месеца
Е и ? Аз също избягах от България с кредит , вече съм от доста години тук и не ме интересува. Банките печатат измислени хартийки които реално не съществуват . Сега ако някой каже защо с кредит , ами защото мутрите - чорбаджии не плашат , а само се подиграват !!!! Поздрави Ню Лунн, Окланд, Нова Зеландия.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бирника Спецов също е краднал 2 милиона ДДС :)))
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
40% от гърците са в "черния списък" на данъчните власти. :)))
14
6
 
3
 
! Отговори
Тихомир преди 4 месеца
Грък и данъци = магаре и космос. Малко им е, още по-строго законодателство трябва. Като харчеха като развързани, след коети Германия им плати дълговете им беше добре. Отидете на почивка из островите на Гърция и чакайте касова бележка.
13
0
 
4
 
! Отговори
Не плащат с години преди 4 месеца
Ние пък сме за пример.Не чакаме да се натрупват големи задължения. Данъчните са доволни и ни се кефят яко :)
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Над 4 милиона физически и юридически лица са под заплаха от арест за непокрити данъчни задължения, а срещу милион и половина длъжници са приложени мерки за изпълнение, съобщават адвокатите"Въх, не знаех, че "ценностите" позволяват арест, ако нямаш пари.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Балканите сме си определени за бедняци. Бедняци и слуги.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не са минали всички на ваксинацията. Отклонили са се. Урсула веднага да поръча нови дози.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Набутаха ги с още заеми и сега си ги искат с лихвите. После нагло представиха всичко това като поредното голямо достижение на ЕС колхоза. Мислехме гърците за по-съобразителни, но се оказа че са същите щастливи евро овчици като нас самите.
8
3
 
4
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 месеца
Случва се и в най-добрите елински семейства. Важното е, че са люлка на европейската цивилизация и че са измислили демокрацията. А дълговете им пак някой друг ще ги плаща или ще ги опрости.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цялата пропаганда за "европейското " финансово и чудодейно изцеление на Гърция излетя през прозореца. Да постоят още малко е ЕСЕС и наистина ще започнат да ги арестуват (Jesus!!!) за дългове. Едно време мъдрият Солон ги освободи, днес европейското Гестапо ще ги пороби отново.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Очаквам демократичните държави да започнат акции, при които въоражени заптиета с маски да нахлуват с взлом в домовете на неплатилите данъци и демократично да ги разстрелват, заедно със семействата им! То вече натам вървят нещата в тая извратена реалност, която ни налагат.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ги чипират и ще си плащат електронно щат или не
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Па това е нормално за гърците да не си плащат данъци, то така се става богат с неплащане на данъци. Не само в Гърция, навсякъде е така, най-бързо се забогатява като не плащаш данъци.
3
6
 
6
 
! Отговори
До Анализатор преди 4 месеца
Що лъжете? Кой на кого е подарил 100-200 милиарда? Европа даде заеми на Гърция с лихви за да изпадне в дефолт и да повлече еврозоната. Нищо не и е подарено и тя сега си ги изплаща!
2
4
 
12
 
! Отговори
фффф преди 4 месеца
Това не опира до доходи.Просто маляките са си такива-и много пари да имат,те пак не искат да плащат данъци.Измамници и мързеливци."Цицко Зорбас иска парицки"
1
5
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
Че за какво да си плащат данъците?Като закъсат маляките,Европа пак ще им дари 100-200 милиарда евро и готово,днес таверна,утре сиртаки,Ясу паликари!