Палестинските власти съобщиха за шестима убити при израелска операция

Нанесени са израелски въздушни удари по лагера "Нур Шамс"
27 дек 2023 08:35, Красимир Ангелов
16
Палестинските власти съобщиха за шестима убити при израелска операция
Снимка: БГНЕС

При израелска операция в палестински лагер в северната част на окупирания Западен бряг рано тази сутрин загинаха шестима души, а много други бяха ранени, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, предаде Франс прес.

"Шестима мъченици, убити от окупацията и някои тежко ранени бяха откарани в правителствената болница "Табет Табет" в Тулкарем", се казва в кратко изявление на министерството.

Според официалната палестинска агенция УАФА шестимата души са били убити при израелски въздушни удари по лагера "Нур Шамс" край град Тулкарем, където са били разположени и израелски войници.

Според преброяването на Палестинската автономия от началото на войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа на 7 октомври над 300 палестинци в окупирания Западен бряг са били убити от войници, а в някои случаи и от израелски заселници. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде сега някой да обясни какви са тези 'бежански лагери' в Газа, където нямаше кьорав евреин и управляват само Хамас? Родени са там, какви са тези 'бежанци' в собствената си държава? Със собствени, избрани от тях самите правителство? В Израел има 2 млн палестинци, с паспорти и гражданство, нито един от тях не се води 'бежанец'. Те са е абсолютна измама да се крадат пари от ООН.
10
6
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Палестинците си се избиват сами.Нетаняху им каза още в първите дни след започването на военните действия,че ще спре ако Хамас освободят заложниците. И когато се стигна до обещание за размяна на заложници Израелската армия спря.Оше незавършило примирието обаче палестинците почнаха да стрелят срещу Израел.Отново им бе предложено да разменят заложници,дори и от Египет.Отказаха.Защо ли? Защото са ги изпозаклали и изпоизнасили до смърт.Е,никаква прошка.Бой докато си отиде и последният палестинец.
9
4
 
1
 
! Отговори
Армагедон преди 4 месеца
От ЦАХАЛ трябва да се учат армията на РФ. Масови бомбардировки, сриване на градовете без жалене на деца, жени и болни хора и така докато стигнат до полската граница, а теще ми ги жалят. Какво ще ми се крият бандеро-нацистите сред мирно население.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
честно, не вярвам в данните на хамас за десетки хиляди убити деца, нито вярвам на данните на идф за десет хиляди убити терористи. скрити в тунелите, нито могат да броят цивилни жертви, нито пък тях могат да ги преброят. през 1917, руснаците чак направиха революция срещу правителството си, което ги вкара във война; немците също имаха съпротива срещи нацистите, тук е тишина. само" дайте храна, пари, оон са ни длъжни, много лошо да ни бомбардират. нула съжаление за терора, нула осъждане.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
аз дотук изгледах десетки, ако не стотици репортажи по поне 15 различни канали и телевизии, от япония и индия до английските версии на латиноамерикански държави. не съм чул някой от 'цивилните' официално или неофициално да осъди терористите,да каже,че убийството на деца и изнасилванията не са нещо хубаво. имаше една баба, която с жестове показваше,че храната на оон не стига до хората,а хамас я крадат за себе си, но бързо й затвориха устата. не става правителството ти да обяви война, ти да търпиш
6
3
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 4 месеца
не, проблемът е, че тези които се въртят около шеф на терористи, въобще не са цивилни. извинявай, ама ти да речем познаваш масов убиец и изнасилвач, издирван от полицията. в момента има акция срещу него, и ти ще си стоиш там и ще си пиете кафето с престъпника? не се ли сещаш, че и ти ще изядеш шамарите? 3 седмици и оон, и военните ги вадиха от газа заради войната, на първото примирие - млади, здрави мъже обратно в града. цивилните нямат място там и най-малкото още не са се разграничили от хамас.
5
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
На 6/10 бе тихо и спокойно, навечерието на мирен договор между Израел и Саудитска Арабия, четвърт милион палестинци работеха постоянно в Израел. Но за терористите от Хамас и ятаците им в Газа това би означавало отдалечавене от висшата им цел да унищожат Израел и затова го нападнаха непровокирано, заклаха над 1000, отвлякоха над 200, танцуваха върху труповете им с баклави в ръцете. Израел им отвръща заслужено и не бива да спира, докато не отстрани смъртната заплаха на терора.
4
6
 
6
 
! Отговори
До истински мъж преди 4 месеца
Ти си мъж като л...но на дъжд. Сигурно и няколко хилядите убити деца го заслужават. Аз съм баща и ако не дай боже се случи нещо такова с децата ми цел номер едно в живота ми ще стане това да отправя колкото се може повече от виновниците на оня свят. Не е това целта на Израел, друга е, палестинците просто не трябва да се намират на тази територия.
3
7
 
15
 
! Отговори
истински мъж преди 4 месеца
Тепърва запчват сериазните военни действия.Не се самозалъгвайте-целокупното палестинско население в газа, подкрепят хамас.Затова ще си понесат последствията.Израел е в правото си.
2
4
 
9
 
! Отговори
Horny преди 4 месеца
Шестима, които са вярвали, че ще умрат мъченици и ще ги чакат 72 девици. Но всъщност терористите ги чакат 72 "horny" дявола - и в прекия и в преносния смисъл.
1
8
 
13
 
! Отговори
Не бе преди 4 месеца
С перце ще ги галят.Какво са очаквалислед гнЪсното и подло нападение в Израел?!