Папа Франциск призова за забрана на сурогатното майчинство

Нероденото дете не може да се третира като стока, каза той
8 яну 2024 21:45, Стела Стоянова
26
Папа Франциск призова за забрана на сурогатното майчинство
Снимка БГНЕС, архив

Папа Франциск призова днес практиката на сурогатното майчинство да бъде прекратена навсякъде по света, информира италианската новинарска агенция АНСА.

„Пътят към постигане на мир изисква уважение към живота, към всеки човешки живот, като се започне с този на нероденото дете в майчината утроба, което не може да бъде третирано като стока", каза папата на среща в Ню Йорк с представителите на дипломатическия корпус, акредитирани към Светия престол.

„Аз смятам практиката на сурогатното майчинство, която е унизителна както за достойнството на майката, така и за това на детето, за отвратителна. Тя се основава на материалната необходимост на майката, с която цел се използва ситуацията. Докато детето е винаги дар и никога не може да бъде предмет на договор. По тази причина се надявам, че международната общност ще вземе решение да забрани тази практика по цял свят. Във всеки момент от съществуването му човешкият живот трябва да бъде съхраняван и защитаван, докато в момента, особено в западното общество, забелязвам с огорчение, че непрекъснато се разпространява културата на смъртта, която засяга деца, възрастни и болни хора под фалшивия претекст за съчувствие", добави Франциск.

В Италия сурогатното майчинство е гореща тема. Партията на министър-председателката Джорджа Мелони „Италиански братя" внесе законопроект за третиране на „сурогатното майчинство", до което прибягват много италианци с хомосексуална ориентация, като „престъпление, което се преследва по нормите на международното право". По този начин подобни действия ще бъдат наказуеми и извън пределите на страната, но само по отношение на италиански граждани, предаде БТА.

Правителството, като се позова на решение на Касационния съд, висшата съдебна инстанция на Италия, също така издаде разпореждане на общините за спиране регистрацията на деца от еднополови двойки с издадени в чужбина актове за раждане, които досега се третираха по процедура, касаеща сурогатно майчинство или асистирана репродукция, които в момента са достъпни в Италия единствено по отношение на хетеросексуалните двойки и подлежаха на регистрация в гражданските регистри на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
VD преди 3 месеца
До Анонимен 22 -> a коя е правилната религия, прителче?
16
4
 
1
 
! Отговори
Али Ахджа преди 3 месеца
Забрана на руските суругатдегенерати и български татари в България
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората трябва да бойкотират тая сатана и криминалната му организация криеща се зад фалшива религия.
14
2
 
4
 
! Отговори
Минувач преди 3 месеца
А за еднополовите какво призовава лидера на еретиците ? Само въпрос на време е да лъсне факта, че всъщност се кланя на оня с рогата и опашката...
13
1
 
10
 
! Отговори
що така преди 3 месеца
а за еднополовите бракове няма против !
12
0
 
2
 
! Отговори
До. 17 преди 3 месеца
Битката е моя не ми я отнемай, стой от дясната ми страна и наблюдавай.......
11
0
 
9
 
! Отговори
сатанистите преди 3 месеца
обаче позволиха яловите ЛГБТ бракове!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ъм тая "новина" през два часа ли ще се препубликува отново и отново? Пък и какво нас трябва да ни вълнува какво сънувал някакъв си старец определен за папа?
9
4
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 3 месеца
Ами точно обратните ползват инвитро и сурогатство, за да се сдобият с деца.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бе, понеже е много по-добре бездетните двойки да стоят без деца, жените с финансови затруднения да си остават затруднени, а децата изобщо да не се раждат. Папата си живее в миналото, когато жените не са имали избор, сега избор има много как да спреш една бременност. Т.е. тези деца, които биха били родени от сурогатни майки, въобще няма и да се родят. Е голямата работа, няма що.
7
2
 
2
 
! Отговори
Али Ахджа преди 3 месеца
6 Ти ли си Кюрде
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дърт п.ърцул и пенция и заплата влачи :)))
5
7
 
7
 
! Отговори
Правилно преди 3 месеца
Това е търговия с бебета, от която се възползват гей двойки, разглезени звезди и феминистки. Сетете се за скандала с фабриката за бебета в Кипър, за Парис Хилтън, Приянка Чопра, Азис, Кристияно Роналдо и т.н.
4
6
 
1
 
! Отговори
Рус0роби преди 3 месеца
Суругатдегенерати България е ЕС
3
1
 
3
 
! Отговори
в 17ч писахте друго преди 3 месеца
https://dnes.bg/index/2024/01/08/papata-prizova-da-se-zabrani-surogatnoto-maichinstvo.594677
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя па!
1
7
 
1
 
! Отговори
Али Ахджа преди 3 месеца
Забрана на суругатдегенератството