Протести в Тбилиси заради икона на Сталин

Жена е преследвана, заляла светинята с боя
14 яну 2024 09:01, Петър Бойчев
66
Протести в Тбилиси заради икона на Сталин
Снимка БГНЕС

Многохиляден протест се проведе в Тбилиси с искане за сурово наказание за жена, обвинена в оскверняване на наскоро поставена в църква в грузинската столица  икона, изобразяваща и съветския диктатор Йосиф Сталин, предаде Ройтерс.

Твърди се, че във вторник жената е напръскала с боя иконата в главната катедрала на града “Света Троица” в знак на протест.

Инцидентът разкри дълбоките разделения в Грузия по въпроса за наследството на бившия съветски диктатор Сталин в родната му страна, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: иконаСталинтбилиси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
Срам за грузинците! Толкова симпатични ми бяха! Браво на тази Жена! Дано не я разкъсат. Сталинистите са способни на всякакви жестокости.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЛАГЕРИТЕ ГУЛАГ 1928/1953Г ВЕЧЕ СА ИЗГРАДЕНИ 8000ЛАГЕРА- В КОИТО ЗАГИВАТ ДОКАЗАНО 20 000 000 РУСНАЦИ, СМЯТА СЕ ЧЕ ЖЕРТВИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 30 000 000 И ТОЯ ЧОВЕК Е ИКОНА ЗА НЯКОИ ХОРА?
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КЛАНЕТО КРАЙ КАТИН- 20 000 ПОЛЯЦИ СЛЕД КАТО АРМИЯТА НА СТАЛИН И ХИТЛЕР СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПОЛША- СТАЛИН НАРИЧА ОПЕРАЦИЯТА- ОСВОБОЖДЕНИЕ- И ТОЯ ЧОВЕК Е ИКОНА?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЛАГЕРИТЕ ГУЛАГ 1922Г/1928Г В 22 ЛАГЕРА СА ЗАГИНАЛИ 2 000 000 ЧОВЕКА- И СТАЛИН Е ОБЯВЕН ЗА ИКОНА?
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГЛАДОМОР- ЗАГИВАТ ОТ ГЛАД 4 000 000 САМО В УКРАЙНА- ПРЕДИЗВИКАН ОТ ПОЛИТИКАТА НА СТАЛИН- И ТОЯ ЧОВЕК Е ИКОНА ЗА НЯКОИ ХОРА?
47
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
До Анонимен 45: Ти целият си гланцов (без това, което би трябвало да е в главата ти, понеже, явно, там няма нищо). 1. сталин може да се е родил в Грузия, но е сторил злини на целия свят така, че не само грузинците са засегнати. 2. Няма значение дали съм в миша дупка или палат за това да мога да давам мнение. 3. Този, когото все още величаят и по когото се захласват, е вършил всичко това именно защото не е могъл нищо смислено и ползотворно за обществото да върши. Има и още.
46
1
 
8
 
! Отговори
Ум патки пасе преди 3 месеца
Баси майката сложили ли са на икона човек , който е бил против църкавата пуууууффф, колко трябва да си пропаднал като човек да измислиш такова нещо. Бати лицемерите сте всички комунисти. И само да добавя че не съм религиозен човек, просто се чудя на раздвоението на личността, което се получава при много хората промивани от комунистическите режими. Ту се правят на вярващи, ту почитат човек презирал църквата . Направо невероятно :)
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора, на които главата е празна, недостатъчно интелигентни и слабо образовани боравят само с клишета, защото не могат да формират собствени мисли, достойни за внимание от околните. И точно такива се хвърлят да лепят клишетата си върху световните титани, един от които е и Сталин. Такива са били Наполеон и всякакви други. Никой от тях не е бил чист като сълза, а и няма как да си лидер в революция и да угодиш на всички. Съдбата им е сбор от положителни и отрицателни неща, важно е какво преобладава.
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До rambaldievskievich Абе притежателю на гланцов мозък, Сталин по националност е грузинец, защо не оставиш грузинците да си решат какъв е Сталин и как да се отнасят към него, а от мишата си дупка тука си се разцъркал да уведомяваш света какъв бил Сталин? Добър, лош това нито ти можеш да го осмислиш с малкото си мозъче, нито ти е работа да раздаваш оценки.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е как навсякъде намирате един или двама шаантави та да ни информирате за съдбата им, когато те са в унисон с желанията на USA и против собствената си държава? От къде изкопахте тази, която е против всички в собствената си Грузия, но понеже ви изнася, сега цяла статия сте пуснали за нея?
42
1
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
Защото, 6: 1. Сталин и най-зловещото превъплъщение на сатаната. 2. Избил е най-много хора - над 40 млн. 3. И до ден днешен продължава скверното му зловредие по света (справка: ти и подобните ти). И т. н. и т. н.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жената заслужава награда! И аз бих направила същото - биз заплюла с храчка този масов убиец и садист!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абсолютни промити мозъци! Да сложиш на икона сатрапът Сталин е все едно да сложиш Муктада Садр!
39
8
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 3 месеца
Сега пак ли Сталин е Виновен че политическата класа клати пак Българите. Ако един народ не си извоюва сам свободата и вечно се кланя я на САЩ, я на СССР, ЕС.
38
4
 
9
 
! Отговори
Атмаджа преди 3 месеца
Сегашният свят си плаче за разорение!Явно се връща някаква форма на култ към личността,каквато е имало и в пропадналата римска империя,обожествяваща своите императори.
37
3
 
18
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
Откога Сталин е светец?Какъв принос има за вярата?Хората наясно ли са,че принос към отечеството е едно,а принос към християнската вяра и нейното разпространение е нещо съвсем различно?
36
5
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 3 месеца
Заради този другар на снимката в България са избити десетки хиляди!
35
8
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 3 месеца
Ама на снимката не е Тбилиси. Пак някакви кърпежи, съчинения и фейк новини, хвърлени в пространството за разделяне на хората.
34
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Инцидентът разкри дълбоките разделения в Грузия по отношение на Йосиф Висарионович Сталин. 99% от грузинците го уважават/почитат, а 1% са като тази жена.
33
11
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 3 месеца
Знаеш ли какво са правили американските власти с японското население след атаката от Пърл Харбър? Само за съмнения, че дават инфо на японското правителство са затваряни и измъчвани. Има документални интервюта с японци от онова време, които свидетелстват за мъчения над японското население. Та, Незнам аз кой е диктатор